Un mic sprijin pentru cei care pleaca spre Huelva

Am primit recent de la APDHA (Asociatia drepturilor omului din Andaluzia) o mica brosura cu sfaturi utile, bazate pe legislatia spaniola a muncii. Am reusit traducerea ei in limba romana, i-am adaugat un capitol special despre substantele chimice periculoase si o serie de contacte utile pentru muncitorii romani si o voi tipari, pentru a o putea distribui la principalele agentii de forta de munca din tara.

O veti puteti downloada in curand de aici si va indemn sa o transmiteti mai departe tuturor celor carora le-ar putea fi de folos.

Update: brosura este accesibila aici.

Anunțuri

2 comentarii

  1. Si eu cred ca este binevenita aceasta actiune de a informa romanii care merg la munca in Spania asupra drepturilor de care, in mod normal, ar trebui sa se bucure, conform legislatiei spaniole.
    Problema este ca sunt atatia romani care pentru bani se duc la munca in Spania si se lasa sa fie umiliti de catre patroni.
    Cumplit este ca, in unele cazuri, suma de bani pe care se presupune ca o castiga in urma muncii lor, nu se incadreaza nici macar in limita decentei. Poate pentru unii este greu de imaginat ca exista romani care isi lasa copiii in tara cu bunicii si merg sa lucreze pentru un venit net lunar de aproximativ 500- 600 de euro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s