Cerem sprijinul socialistilor europeni

Intregul grup al europarlamentarilor PSD sustine in continuare cauza romanilor din Italia. Am trimis un apel catre Martin Schulz, presedintele Grupului Socialist din PE, cerandu-i sprijinul si implicarea.

„Dupa cum probabil stiti, situatia conationalilor nostri a devenit chiar mai rea din cauza declaratiilor xenofobe facute de oficiali italieni, cu incalcarea clara a Directivei 2004/38/CE referitoare la dreptul cetatenilor Uniunii si al familiilor lor de a se muta si de a rezida in mod liber pe teritoriul statelor membre”.

„Recenta acoperire mediatica in Italia a contribuit in mod negativ la tensiunile deja existente intre italieni si romani, ducand astfel la o presiune diplomatica crescanda intre Italia si Romania”.

„Consideram ca actele care se intampla in Italia nu pot fi privite ca fapte izolate comise de unii cetateni tulburati. Dimpotriva, acestia sunt incurajati de retorica populista a unor politicieni italieni si de catre lipsa unor masuri efective de condamnare si reprimare, din partea autoritatilor italiene, in ceea ce priveste comportamentele nationaliste”.

Impreuna cu grupul socialist, vrem sa actionam acum, cat mai rapid si cat mai concret, pentru a pune capat retoricii anti-romanesti din Italia, care afecteaza puternic viata de zi cu zi a romanilor onesti care traiesc acolo.

Anunțuri

3 comentarii

  1. Nu cred ca ar trebi sa cadem in capcana. Avem din ce in ce mai mult tendint sa facem exact ceea ce fac italienii, adica sa generalizam spunand ca italienii ii discrimineaza pe romani. Este acelasi tip de generalizare. Nu italienii ii dusmanesc pe romani, ci doar o paret a lor, la fel cum nu romanii violeaza si comit infractiuni, ci doar o parte a lor.
    Va rog sa evitati astfel de abordari!

  2. Mi se pare un punct de vedere foarte pertinent, care merita tot sprijinul si toata incurajarea. Eu am rude plecate si ceea ce povestesc ma fac sa ma gandesc cu groaza la parerea multor italieni despre noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s