Ce facem noi la Bruxelles

Raportul Qvorum, dat publicitatii recent, evalueaza activitatea noastra ca europarlamentari, cantitativ si calitativ, pentru perioada 1 ianuarie 2008 – 8 februarie 2009. Ma bucur mult ca munca mea la Parlamentul European a fost apreciata, mai ales ca in perioada evaluata s-a petrecut si un eveniment important in viata mea – nasterea fetitei mele – care a presupus, natural, si o perioada de absenta de la lucrarile legislativului european.
Reiau mai jos cateva pasaje din analiza celor de la Qvorum, carora le multumesc pentru modul transparent si metoda echilibrata de colectare si analiza a datelor.
 
“Daciana Sarbu a depus un numar de 127 de amendamente, calitatea acestora fiind una deosebita. Amendamentele au vizat, in principal, reglementari privind comercializarea produselor biodestructive, masuri de protectie pentru ecosistemele marine fragile si reducerea emisiilor de dioxid de carbon in tarile membre, protejarea resurselor de apa, dar si aspecte legate de protectia sociala cum ar fi crearea unor politici care sa acorde asistenta pentru imbunatatirea starii mentale a copiilor cu parinti emigrati, sau care sa apere drepturile persoanelor cu dizabilitati de invatare si/sau cu tulburari psihice, precum si reglementari privind donarea si transplantul de organe.
 
Per ansamblu, calitatea interventiilor doamnei Sarbu a fost foarte buna, interventiile fiind in general bine documentate si propunand solutii la unele probleme legate de domenii majore, cum sunt mediul, sanatatea si piata muncii.
 
Principalele teme abordate de Daciana Sarbu pe parcursul mandatului de europarlamentar au fost:

  • protectia mediului (protejarea ecosistemelor marine, care sa includa, printre altele, realizarea unei harti a acestor regiuni, declararea lor ca fiind fragile in cazul in care riscul de degradare exista si interzicerea pescuitului in zonele vulnerabile si zonele cu risc foarte mare de distrugere a ecosistemului; promovarea alimentelor ecologice; reducerea emisiilor de dioxid de carbon, precum si acordarea de stimulente financiare acelor state care iau masuri rapide si eficiente pentru reducerea acestor emisii poluante; reducerea impactului traficului asupra mediului; gestionarea zonelor verzi),
  • protectia sociala (situatia muncitorilor imigranti si combaterea discriminarii acestora in ceea ce priveste conditiile de munca si salariul oferit; cresterea controalelor si sanctiunilor pentru cei care angajeaza imigrantii fara a le face forme legale; acordarea unor fonduri de pre-aderare pentru statele din Balcani, pentru imbunatatirea capacitatii acestora de a combate traficul de persoane si pentru a imbunatati accesul la servicii medicale pentru femeile din zona, indiferent de varsta sau religia acestora),
  • sanatatea (surse de radiatii electromagnetice; problema obezitatii in randul copiilor si a sustinut luarea unor masuri prin care sa se ofere alimente sanatoase in cantinele scolare; armonizarea pietei medicamentelor din Europa, astfel incat sa fie usurat importul acestora de catre statele membre; s-a declarat insa impotriva liberalizarii pietei europene de servicii medicale, sustinand ca acest lucru ar duce la aglomerarea sistemelor de sanatate din Europa de Est, unde costurile sunt mai mici, ceea ce ar scadea accesul cetatenilor romani cu venituri medii si mici la aceste servicii),
  • stoparea evacuarilor si despagubirea echitabila a celor deja deposedati.

Partenerii sociali sau categoriile sociale ale caror interese le-a aparat Daciana Sarbu au fost in special muncitorii imigranti, in sprijinul carora doamna europarlamentar a desfasurat o campanie in februarie 2009, femeile si copiii, apicultorii, persoanele deposedate in baza Legii nr. 247/2005, asociatiile pentru protectia mediului”.

Publicitate

3 gânduri despre “Ce facem noi la Bruxelles

  1. Felicitari si…multumim!

    E refreshing sa vezi si un alt fel de politician roman. Succes pe mai departe!

  2. felicitari. ar fi bine ca raportul cu pricina sa se discute in interiorul partidelor si sa se dezbata si in campania electorala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.