In sprijinul agricultorilor romani

‘Europarlamentarul Daciana Sarbu (PSD) a semnat miercuri, 20 mai 2009, un protocol prin care se angajeaza sa sustina, prin activitatea sa, agricultura ecologica din Romania si produsele traditionale romanesti, pentru o mai buna reprezentare a acestora pe piata europeana. Protocolul a fost incheiat intre Daciana Sarbu si reprezentantii Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR) si ai Sindicatului National al  Crescatorilor de Ovine si Caprine, doua dintre cele mai importante organizatii sindicale din domeniul agricol.

Daciana Sarbu isi propune sa foloseasca toate posibilitatile pe care le are la dispozitie, ca europarlamentar, pentru a promova produsele cu specific romanesc, obtinute prin mijloace care respecta normele agriculturii ecologice, ca forma de a asigura producatorilor romani o sansa in plus pe piata agricola europeana. In opinia sa, agricultura ecologica poate reprezenta o oportunitate majora pentru multi producatori romani si, in acelasi timp, o modalitate prin care agricultura Romaniei sa devina mai competitiva in cadrul Uniunii Europene.

Unul dintre cele patru angajamente ferme lansate de PSD in cadrul campaniei pentru alegerile europarlamentare este modernizarea agriculturii si a satului romanesc, inclusiv prin sprijinirea, in cadrul Politicii Agricole Comune, a fermelor mici, cu o productie ecologica.

Facand parte din Comisia de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara a Parlamentului European, Daciana Sarbu s-a implicat activ in actiuni cu caracter ecologist, contribuind prin interventii, luari de pozitie si amendamente la legislatia de mediu elaborata de Parlamentul European, dar si la promovarea dezbaterii si actiunii ecologiste in Romania. Unul dintre proiectele sale este aplicarea, in Romania, a programului european de introducere a consumului de fructe in scoli, pe care europarlamentarul PSD il considera atat o masura de imbunatatire a alimentatiei copiilor, dar si o forma de stimulare a productiei autohtone de fructe. Ca o dimensiune complementara a activitatii sale de mediu, pentru mandatul urmator, Daciana Sarbu doreste sa faca parte, ca membru supleant, din Comisia de Agricultura a Parlamentului European.

Miercuri, cu ocazia vizitei la Sibiu, Daciana Sarbu s-a intalnit cu reprezentantii Asociatiei Judetene a Crescatorilor de Ovine „Marginimea” Sibiu. „Este primul candidat la europarlamentare care s-a interesat de soarta crescatorilor de ovine si care s-a angajat sa sustina in Parlamentul European eforturile noastre pentru promovarea produselor traditionale, pentru acordarea subventiilor la nivelul fermierilor europeni, fata de care astazi suntem profund discriminati. La intalnire, Daciana Sarbu ne-a facut o promisiune certa: in cazul in care va redeveni parlamentar european, in toamna lui 2009 va organiza la Bruxelles o expozitie de produse traditionale, cu participarea asociatiilor crescatorilor de ovine din Romania. Am mandatul tuturor presedintilor asociatiilor judetene ale crescatorilor de ovine din Romania de a face publica sustinerea noastra ferma pentru candidatura Dacianei Sarbu in Parlamentul European”, a declarat Marcel Andrei, presedintele Asociatiei Judetene a Crescatorilor de Ovine „Marginimea” Sibiu’.

5 gânduri despre “In sprijinul agricultorilor romani

  1. Ar fi interesant să vedem produsele româneşti în nomenclatorul produselor europene. În definitiv de ce să fie numai varză de Bruzelles şi nu şi ţuică de Piteşti (asta mi-a venit mai întâi în minte 🙂 ).

  2. Felicitari!
    Era deja timpul ca cineva sa promoveze si produsele nostre in Europa.
    Mult succes la alegeri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.