De Ziua Mediului, cu privirea spre viitor

„Europarlamentarul PSD Daciana Sarbu, locul 5 pe lista candidatilor Aliantei PSD+PC la alegerile pentru Parlamentul European, sustine organizarea unei ample dezbateri publice pe marginea legilor importante in domeniul mediului.

Cu ocazia Zilei Mediului, eurocandidatul PSD isi exprima speranta ca dialogul si actiunea pe teme de mediu vor capata un rol mai important in societatea romaneasca. Membra a Comisiei de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din Parlamentul European in mandatul 2007-2009, Daciana Sarbu considera ca protejarea mediului trebuie sa devina o prioritate, in egala masura pentru institutiile politice si societatea civila.

Iar pentru ca legislatia romaneasca de profil sa fie formulata cat mai eficient si mai cuprinzator, este esentiala deschiderea sa catre participarea ONG-urilor de mediu, precum si a tuturor organizatiilor si persoanelor care pot avea un cuvant de spus in acest sens.

Daciana Sarbu sustine punctul de vedere al organizatiilor de mediu care doresc sa vina cu contributii pertinente la discutiile pe marginea unor prevederi juridice importante pentru Romania, precum legile pe tema spatiilor verzi din localitati (OUG nr. 114/2007 si legea nr. 24/2007), Legea Mediului (in special prevederile care privesc studiile de impact asupra mediului sau comertul cu organisme modificate genetic) si legea pentru gestiunea cainilor fara stapan (OUG nr. 155/2001). Printr-o dezbatere publica deschisa si transparenta, pot fi integrate in textul si spiritul legislatiei de mediu observatiile si contributiile venite dinspre societatea civila, care adesea aduc puncte de vedere importante, complementare datelor tehnice si expertizei specialistilor din minister sau din institutiile responsabile din domeniu.

Eurocandidata PSD considera ca, printr-o astfel de deschidere, tematica ecologista poate capata un ecou mai larg, astfel incat tot mai multi romani să constientizeze si sa-si asume nevoia de protejare a mediului”.

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s