„Noi le suntem datori”

Credit: Flickr
Credit: Flickr

“Imigrantii nu ne iau slujbele noastre.

Muncitorii imigranti nu ne iau ajutoarele sociale.

Muncitorii imigranti nu ne iau locuintele sociale.

In realitate, muncitorii imigranti fac acele munci care ne sunt necesare, si platesc taxe care contribuie la finantarea serviciilor noastre publice. In schimb, ei nu beneficiaza de toate ajutoarele sociale la care ar trebui sa aiba dreptul, precum alocatia pentru copii.

Muncitorii imigranti sunt tineri si productivi, iar ei aduc pe lume copii, intr-o comunitate marcata de imbatranirea populatiei. In multe cazuri, datorita copiilor lucratorilor imigranti se renunta la planurile de inchidere a unor scoli.

Sistemul nostru de sanatate nu ar putea functiona fara munca imigrantilor. Cei mai vulnerabili dintre noi, cei varstnici si cei bolnavi sunt ingrijiti de imigranti.

Noi le suntem datori lor”.
 
Mesajul lui Peter Bunting, reprezentantul Irish Congress of Trade Unions, la mitingul “Working People United Against Racism” organizat joi in Belfast

Anunțuri

6 comentarii

 1. Irlanda de Nord demonstreaza un inalt grad de reaspectare a drepturilor omului. Italia ar trebui sa ia exemplu de la aceasta tara

 2. stiti cum e asta …
  imigrantii sunt hoti – dar vai ce generalizare absurda. nu se poate spune acelasi lucru despre toti

  imigrantii sunt muncitori – vai, dar cat adevar exista in chestia asta.

  dintr-o data a doua afirmatie nu mai este generalizatoare si periculoasa si condamnabila.

  eu cred ca unii imigranti sunt buni, muncitori si trebuei sa beneficieze de toate drepturile din lume, iar altii sunt hoti si puturosi si trebuie sa platasca pentru comportamentul lor antisocial.

  sa nu cadem in niciuna dintre extreme. sa privim lucrurile nuantat.

 3. Din experienţa mea de viaţă… mesajul violent prinde mai bine decât cel pacifist. De altfel în timp ce te sileşti să faci ceva bine, ceva rău se naşte de la sine. Mă îndoiesc că mesajul lui Peter Bunting va avea un impact mai puternic decât cel al preşedintelui României către firmele de construcţii pentru a plăti dările la stat. Gestul este frumos, dar nu va clinti nici măcar cu un milimetru opinia deja formată.
  Părerea mea.

 4. Exceptional mesaj. Nu sunt de acord cu Bibliotecaru, fiindca este o diferenta intre opinia formata la EI si opinia formata la NOI. Poate ca la noi nu se va schimba mare lucru, dar e spectaculos ca oameni din vest incep sa inteleaga mult mai rational si mult mai corect mecanismul imigratiei, cel care a ajutat sute de ani la dezvoltarea vecinilor lor de peste Atlantic.
  In alta ordine de idei, felicitari Daciana pentru idee. Stiu ca in Romania sunt putini care apreciaza asa ceva. Poate tocmai de aceea e nevoie sa duci mai departe acest demers, fiindca este corect.

 5. Buna ziua,
  Este corect mesajul dar in aceste vremuri dificile tuturor prejudecatilor deja consacrate li s-a mai adaugat un aliat puternic. Cand ai nevoie sa dai vina pe cineva pentru starea materiala nu tocmai buna a din ce in ce mai multor familii din UE imigrantii se potrivesc foarte bine profilului unui vinovat. Si asa e nevoie de un mic motiv declansator pentru generalizare – daca unul dintr-o suta este hot sau cersetor sau are ajutor social toti sunt de vina si toti creeaza probleme. Dar daca aceste mesaje – foarte putin mediatizate apropo – supravietuiesc acestei perioade si ies din criza cu aceeasi directie avem sanse mari sa ne mai spalam imaginea creeata de conationalii nostri din Italia mai ales.
  Succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s