Impotriva declaratiilor lui Geert Wilders despre Romania

Din comunicatul transmis azi:

Eurodeputatele PSD Corina Cretu si Daciana Sarbu protesteaza impotriva declaratiilor ostile formulate la adresa Romaniei de parlamentarul olandez Geert Wilders, lider al Partidului Libertatii, care a afirmat recent ca „Romania si Bulgaria ar trebui sa paraseasca UE”.

„Ideile lui Geert Wilders si ale partidului sau au intrunit, din pacate, optiunile a circa 15% dintre votantii olandezi, de aceea nu putem ignora spusele sale care privesc Romania dar si, intr-un sens mai larg, constructia europeana. Romania nu poate fi data afara din Uniunea Europeana. Si nici nu poate fi vazuta la nesfarsit drept tap ispasitor pentru problemele Uniunii. Daca cei cu idei asemanatoare domnului Wilders ar fi onesti si ar renunta la discursul lor populist, ar recunoaste ca extinderea catre Est a UE, cu toate problemele care au insotit-o, a oferit imense oportunitati ansamblului european si un plus de prosperitate vechilor membri, inclusiv tarii sale, Olanda”, au declarat cele doua deputate europene.

Doamnele Sarbu si Cretu amintesc faptul ca investitorii olandezi ocupa primul loc in randul investitorilor straini din Romania iar schimburile comerciale dintre cele doua state cresc an de an.

„Noi nu credem ca Olanda doreste sa renunte la avantajele care decurg din apartenenta Romaniei la UE si nici ca o politica anti-imigrationista dura si legitimarea discursurilor xenofobe si rasiste sunt solutiile la problemele demografice de pe continentul nostru”, afirma cele doua europarlamentare, precizand ca au avertizat „imediat dupa anuntarea rezultatelor alegerilor  europene, asupra pericolului reprezentat de ascensiunea extremei drepte in PE”.

Corina Cretu si Daciana Sarbu au anuntat ca vor ridica aceasta problema in Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, precum si in plenul PE, pentru a da o „replica pe masura acestui tip de abordare care aduce atingere demnitatii unui stat membru al Uniunii Europene si care face din xenofobie un instrument politic”.

„Credem ca si celelalte partide romanesti prezente in Parlamentul European ar trebui sa protesteze impotriva unor astfel de abordari. Se impune respingerea ferma a atacurilor la adresa tarii noastre, acestea punand sub semnul intrebarii legitimitatea prezentei noastre in UE si prezentand totodata Romania ca un membru de rang inferior”, au conchis deputatele europene.

Anunțuri

2 comentarii

 1. @ Daciana Sârbu
  Eu v-aş parafraza spunând:
  „Ideile lui Geert Wilders si ale partidului sau au fost înfruntate, din fericire, de optiunile a circa 85% dintre votantii olandezi.”

  Dacă cetăţenii olandezi ar fi fost întrebaţi (nu ştiu dacă au fost întrebaţi sau nu) dacă sunt de acord cu aderarea României la UE, evident, la momentul respectiv, sunt convins că ar fi votat împotriva aderării mai mult de 15%. Eu spun că stăm foarte bine dacă, în condiţiile în care sunt incitaţi împotriva României, doar atâţi olandezi au votat împotriva noastră. Aş fi curios să văd un sondaj de opinie făcut la noi care să ne dezvăluie câţi români ar dori ca România să părăsească Uniunea Europeană.

 2. Daciana,
  Cu tot respectul cuvenit,
  la ce ” imagine ” avem la acest moment în Europa şi datorată derapajelor de comportament ale zăusului şăf dar şi dezmăţului la care se dedau majoretele-ministerese ce-i populează curtea din dotare, nici nu mă mai miră atitudinea ostilă a unora faţă de România…
  Au de ce să-i mulţămească românii zăusului mariner , vai de steaua noastră..
  Felicitări ţie şi Corinei pentru implicare , atitudine şi seriozitate !
  respecte,
  Sibilla

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s