Rosia Montana – o noua sansa

„Europarlamentarul PSD Daciana Sarbu a discutat cu reprezentantii guvernului suedez despre posibilitatea interzicerii cianurilor in minerit

Europarlamentarul Daciana Sarbu, membru al Comisiei de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din PE, a participat astazi la prima sedinta a acestei comisii, la inceputul noului mandat al Parlamentului European. Cu aceasta ocazie, a avut loc audierea Ministrului Mediului din Suedia, Andreas Carlgren, precum si a Ministrului Agriculturii suedez, Eskil Erlandsson.

In cadrul discutiilor a fost abordata o tema importanta pentru Romania – cea legata de eliminarea folosirii substantelor periculoase. Ministrul mediului a prezentat acest demers drept o prioritate a presedintiei suedeze a Uniunii Europene, el putand fi pus in practica prin modificarea in acest sens a legislatiilor nationale.

Daciana Sarbu isi exprima sustinerea ferma pentru aceasta masura, considerand-o o premisa importanta pentru interzicerea folosirii cianurilor in minerit, cu efect imediat asupra opririi proiectului de la Rosia Montana, profund nociv pentru populatie si pentru mediu.

Daciana Sarbu a solicitat la randul sau mai multa sustinere din partea Uniunii Europene pentru producatorii agricoli care respecta standardele agriculturii ecologice. De altfel, europarlamentarul PSD a anuntat deja, inca de la debutul mandatului sau, ca va face toate demersurile necesare pentru a promova produsele cu specific romanesc, obtinute prin mijloace conforme cu normele agriculturii ecologice, asigurand astfel producatorilor romani o sansa in plus pe piata agricola europeana.

In cadrul aceleiasi discutii, s-a afirmat necesitatea unei strategii privind Marea Neagra, din perspectiva protejarii biodiversitatii, o discutie la care Romania trebuie sa participe cat mai activ.

Prin pozitiile exprimate, s- a convenit ca summit-ul de la Copenhaga, din decembrie, privitor la schimbarile climatice, este de asemenea o prioritate a presedintiei suedeze a UE. Reuniunea urmeaza sa stabileasca principiile unui acord post-Kyoto, cu angajamente ferme privind reducerea emisiilor si alte demersuri obligatorii pentru reducerea efectelor incalzirii globale.

Daciana Sarbu isi exprima suportul pentru obiectivele expuse de reprezentantii executivului suedez, afirmandu-si intentia de a sprijini activ in special demersurile cu o rezonanta puternica pentru Romania”.

Reclame

Un gând despre “Rosia Montana – o noua sansa

  1. Sunt multe de facut pentru tara asta. Intamplator avem opinii diferite referitor la Rosia Montana. Dar mai sunt domanii in care este absolut necesar sa actionam si nu facem nimic nici acolo. Agricultura romaneasca este inexistenta in conditiile in care avem un sol fertil care ar putea sa produca de 20 de ori mai mult decat o face acum. Suntem o societate de consum si nu facem nimic pentru a pune pe picioare productia, serviciile si de ce nu industria; chiar si a mineritului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.