Am solicitat CE sprijin pentru producatorii bio

„Strasbourg, 17 septembrie 2009

Eurodeputata PSD Daciana Sarbu, membra a Comisiei de agricultură a Parlamentului European (AGRI), a adresat, joi, o intrebare scrisa Comisiei Europene privind demersurile executivului comunitar pentru  incurajarea agriculturii biologice. Doamna Sarbu a subliniat in acest context necesitatea unui sprijin mai consistent pentru producatori.

‘Agricultura biologica este strans legata de cuvintele siguranta alimentara (lipsa reziduurilor de pesticide, lipsa ingredientelor cu continut chimic) si sanatate; de aceea, nu este drept sa o plasam pe unul din ultimele locuri in lista de prioritati ale UE. In demersurile noastre de a promova o agricultura sustenabila, cred ca ar trebui sa incurajam extinderea suprafetelor de culturi bio si sa acordam un sprijin mai consistent producatorilor’, se afirma in intrebarea adresata CE.     

Pornind de la faptul ca exista disparitati intre statele membre in ceea ce priveste ajutoarele acordate si ca este nevoie de o ameliorare a normelor si sistemelor de inspectie practicate in materie de agricultura biologica, deputata europeana a intrebat Comisia Europeana daca intentioneaza sa creeze fonduri speciale pentru incurajarea extinderii agriculturii biologice si pentru sustinerea productiei.

Totodata, executivul comunitar e interpelat asupra eventualitatii armonizarii la nivel european a ajutoarelor acordate agricultorilor bio, respectiv asupra demersurilor avute in vedere de CE pentru a sprijini ameliorarea normelor si a sistemelor de inspectie practicate de statele membre in materie de agricultura ecologica”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s