Declaratie scrisa pentru sustinerea sectorului laptelui

„Strasbourg, 17 septembrie 2009

Eurodeputata PSD Daciana Sarbu, membra a Comisiei de agricultura a Parlamentului European (AGRI), a depus, joi, o declaratie scrisa aferenta raportului De Castro privind ajutoarele directe pentru agricultori. Deputata europeana a solicitat un buget marit pentru promovarea sectorului laptelui si produselor lactate, precum si sprijinirea fermierilor producatori de lapte si carne, prin includerea lor in cadrul temporar de criza pentru ajutoare de stat.

‘Suntem la inceput de mandat, cand stabilim prioritatile pentru politicile viitoare ale Uniunii Europene. Stiu ca suntem tentati sa ne focalizam atentia asupra unor chestiuni pe care le consideram extrem de importante si sa omitem altele. De aceea, vreau sa subliniez faptul ca putem renunta la multe, dar nu putem renunta la mancare si ca agricultura trebuie sa ramana un domeniu prioritar pentru UE’, se arata in declaratia scrisa. Doamna Sarbu si-a exprimat convingerea ca este necesar sa se prevada o crestere a cuantumului ajutorului de minimis acordat agricultorilor, peste limita de 15.000 de euro stabilita de Comisie, precum si sa se acorde unui buget marit pentru promovarea sectorului laptelui si produselor lactate.

‘Recomand cu tarie sprijinirea fermierilor producatori de lapte si carne, in vederea stabilizarii pietelor, prin includerea lor in cadrul temporar de criza pentru ajutoare de stat’, a precizat eurodeputata. ‘De altfel, este nevoie ca sistemele de ajutor direct sa tina cont si de particularitatile noilor state membre, in care sectorul agricol joaca un rol important in economia nationala si sa asigure mentinerea sprijinului pentru agricultura, astfel incat sa permita depasirea problemelor structurale si atingerea obiectivului de convergenta, prin cresterea nivelului de dezvoltare in sectorul agricol, eliminarea decalajelor de eficienta si de competitivitate fata de vechile state membre’, a conchis Daciana Sarbu.

Tot joi, eurodeputata PSD a solicitat Comisiei Europene sa acorde un sprijin mai consistent agriculturii biologice”.

Reclame

Un gând despre “Declaratie scrisa pentru sustinerea sectorului laptelui

  1. Fermele de lapte au mari probleme relative la colectarea lui de către cei care îl industrializează, au probleme cu preţul scăzut, dar mai au probleme şi cu subvenţiile care mai mult nu sunt decât sunt…
    Eu am impresia că funcţionarii care stau în spatele biroului puţin le pasă dacă fermierului îi merge bine sau rău, ca atare nici unul dintre ei nu-şi dă silinţa să-l ajute pe fermier să funcţioneze optim. Nu se poate inventa un sistem care să cointereseze funcţionarul de rezultatul muncii sale, adică bunăstarea agricultorului?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.