Criza din sectorul ovinelor, adusa in atentia Comisiei Europene

„Bruxelles, 22 septembrie 2009

Eurodeputata PSD Daciana Sarbu, membra a Comisiei de agricultura a Parlamentului European (AGRI), a adresat marti o intrebare scrisa Comisiei Europene privind criza din sectorul ovinelor, solicitand executivului comunitar detalii privind masurile destinate sprijinirii mai consistente a crescatorilor de oi.

In acest an sectorul agricol ovin cunoaste cel mai insemnat recul din istoria Uniunii Europene, inregistrandu-se o scadere cu 4% a numarului de oi. Un studiu cerut de Parlamentul European releva faptul ca, in tari precum Spania, Franta si Irlanda se preconizeaza o scadere a productiei de carne ovina, de pana la 8-10% in anul 2015″, se arata in intrebarea scrisa.

Avand in vedere faptul ca importul nu reprezinta cea mai buna solutie pentru suplinirea nevoii de carne, deputata europeana considera ca este nevoie se acorde un sprijin mai consistent crescatorilor de ovine autohtoni, „mai ales pentru ca standardele de calitate si siguranta alimentara a produselor de origine ovina produse in UE sunt net superioare celor importate”.

Daciana Sarbu intreaba in acest context Comisia Europeana care sunt masurile prevazute pentru sprijinirea mai consistenta a crescatorilor de ovine si pentru stoparea depopularii turmelor de oi. Executivul comunitar este intrebat si daca intentioneaza sa ia masuri pentru a estompa diferentele dintre ajutoarele acordate sectorului ovin si celui bovin, respectiv cele dintre culturi si pasuni”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.