Folosirea telefonului mobil – un risc pentru sanatatea copiilor

Strasbourg, 20 octombrie 2009

Eurodeputata PSD Daciana Sarbu, membra a Comisiei pentru mediu, sanatate publica şi siguranta alimentara a Parlamentului European (ENVI), a adresat marti o intrebare scrisa Comisiei Europene privind folosirea telefoanelor mobile de catre copiii sub 14 ani, avand in vedere ca persista riscurile de sanatate pentru aceştia.

„Utilizarea internetului şi a altor tehnologii de comunicare, precum telefoanele mobile, cunoaşte o creştere considerabila pe teritoriul Uniunii Europene şi ofera tuturor cetatenilor oportunitati deosebite, printre altele, de participare, interactiune şi creativitate. Cu toate acestea, riscurile pentru copii cauzate de folosirea tehnologiilor persista”, se arata in intrebarea scrisa.

„Cercetarile arata ca radiatiile telefonului mobil vulnerabilizeaza sistemul imunitar al copiilor cu varste sub 18 ani. De asemenea, telefonul mobil are un impact negativ major asupra calitatii somnului, mai ales in randul tinerilor. Un studiu efectuat in Belgia pe 2.500 de tineri a aratat ca 20% dintre aceştia aveau probleme cu somnul din cauza folosirii telefonului mobil”, exemplifica doamna Sarbu.

Daciana Sarbu mentioneaza totodata ca, in Franta, Senatul a propus interzicerea utilizarii telefoanelor mobile de catre copiii sub 14 ani, şi intreaba in acest context Comisia Europeana daca:

● intentioneaza sa faca o mai buna informare, la nivel european, a parintilor cu privire la efectele nefaste pe care le are folosirea telefoanelor mobile asupra sanatatii copiilor;

● are o strategie de incurajare a companiilor de telefonie mobila pentru a pune in aplicare o informare mai clara asupra nivelului de radiatii a fiecarui tip de telefon mobil;

● prevede o reglementare la nivel european care sa interzica folosirea telefoanelor portabile de catre copiii cu varsta sub 14 ani, daca aceasta se dovedeşte necesara”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.