Make Animal Testing History

Intergroup 21 Oct 2009
Impreuna cu Dr. Marlene Wartenberg (Vier Pfoten) si Emily McIvor (Dr. Hadwen Trust ). Copyright: Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals

Reuniunea de pe 21 octombrie a Intergrupului PE pentru bunastarea si protectia animalelor nu a fost una obisnuita.
In primul rand, alaturi de noi, membrii integrupului, s-au aflat Ministrul suedez al Agriculturii, Rolf Eriksson, ca reprezentant al presedintiei suedeze a UE, dar si o delegatie a organizatiilor de protectie a animalelor, care au organizat primul Mars Virtual in favoarea renuntarii la testarea pe animale.

Timp de sase luni, zeci de mii de europeni au fost parte a acestui cyber-mars, cerand institutiilor europene sa asigure protectia animalelor folosite pentru cercetare. O initiativa pentru care VIER Pfoten, Humane Society International si Dr Hadwen Trust au muncit mult si merita toata admiratia.

Marsul a atras sprijinul unor personalitati precum Brian May, Chrissie Hynde  sau Ricky Gervais, iar finalitatea actiunii a fost o cyber-petitie, semnata de 65.000 de oameni care solicita UE sa-si asume o actiune rapida.

Ca raportor din umbra al grupului socialist pentru revizuirea directivei 86/609 referitoare la protectia animalelor folosite in scopuri stiintifice, am fost unul dintre destinatarii acestei petitii, pe care o consider un semnal foarte patrunzator. Un semnal ca multor oameni le pasa si ca actiunile noastre sunt sprijinite, moral si, uneori, chiar vocal, de cetatenii europeni.

Deocamdata, procesul legislativ pentru revizuirea Directivei 86/609 se afla la stadiul discutiilor dintre Parlamentul European, Consiliul UE si Comisia Europeana. Am pregatit deja cateva amendamente importante, pentru a putea raspunde cu adevarat dorintelor semnatarilor acestei petitii.

Publicitate

4 gânduri despre “Make Animal Testing History

 1. Dacă se va opri folosirea animalelor pentru teste, deduc că vor fi lansate pe piaţă netestate, că doar nu le vor testa pe plante.

 2. Nu este vorba despre stoparea testarii pe animale, este vorba folosirea metodelor alternative atunci cand acestea exista si despre interzicerea primatelor pentru experimente – folosirea acestora fiind permisa doar pentru cercetari stiintifice menite sa gaseasca leacuri pentru anumite boli.

 3. @ bibliotecaru: exista alternative la testarea pe animale, de ex testarea in vitro, folosind culturi de celule, sau testarea prin simulari pe computer. Mai nou, se foloseste chiar testarea pe voluntari (umani), sau utilizandu-se cantitati mici de sange donat in scopul asta. Alternative sunt destule. Produse netestate nu se vor lansa pe piata, nu in UE, unde exista reguli peste reguli pt protejarea consumatorului…

 4. @ Khmer Rouge
  Eu vă cred, dar dumneavoastră vă gândiţi ce ar însemna ca un medicament banal, să spunem Aspirina, sa aibă nişte excipienţi care dezvoltă, după ceva timp, cancerul?

  Dumneavoastră nu observaţi că lumea moare din ce în ce mai puţin de infarct (care era o cauză foarte frecventă acum ceva timp), dar moare preponderent de cancer, mai ales cancer abdominal, la pancreas… Nu credeţi că substanţele acestea, chiar nemedicamentoase, precum margarina şi celebrele E-uri, telefoanele mobile, liniile de înaltă tensiune, alimentele congelate… toată această „binefacere” a tehnologiilor noi, încep să-şi arate „colţii”. De unde tot apar viruşi noi? De unde se amplifică bolile rare… ?

  Probabil că şi aşa nu se văd efectele pe termen lung, dacă vor mai intra pe piaţă şi fără a fi testate în condiţiile actuale (testarea pe oameni se face oricum, dar după ce se verifică pe animale), tare mi-e teamă mie că astfel de produse tehnologice vor face ravagii în omenire.

  Suspiciunea mea este şi că la nivel mondial este un plan de reducere a populaţiei… dar asta este altă discuţie.

  Revenind la discuţie însă… poate nu ştiţi, dar medicamentele umane sunt folosite, în mare parte, şi veterinar. Medicamentele care se folosesc veterinar, pe ce ar trebui testate?

  Am şi eu o strângere de inimă atunci când animalele sunt chinuite, chiar şi când este vorba de banalii cobai. Nici eu nu aş vrea să fie chinuite. Dar, pentru asta, ar trebui să accept stoparea cercetării, pentru că nu sunt de acord nici cu cobaii umani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.