Povestea familiei Damian (3)

De ce spun aceasta poveste? Fiindca mi-as dori sa fie citita de cat mai multi. Si in primul rand de cei care, auzind de problemele romanilor din Italia, le resping cu un gest plictisit sau cu un comentariu crud: “sa puna mana sa munceasca”. Ei bine, unii, cei mai multi dintre ei, nu vor decat sa munceasca – cinstit, serios, uneori in conditii dintre cele mai grele – si in final drepturile sa le fie respectate.

Deocamdata, micuta Ingrid nu mai doarme in masina intr-o piata din Bruxelles. In cele cateva zile de care am avut nevoie pentru a lua legatura cu diferitele institutii, i-am gasit un adapost, alaturi de familia ei la centrul de urgente sociale din Bruxelles. Apoi, s-au intors acasa, in Italia, asteptand sa se schimbe ceva. Astept si eu, impreuna cu ei, sperand ca macar undeva, pe acest impersonal traseu birocratic, sa fie inteleasa o drama umana.

Intre timp, atunci cand mi se va acorda timp de vorbire, voi lua cuvantul in plenul Parlamentului European, pentru a face cunoscuta povestea familiei Damian.

Povestea familiei Damian (2)

Povestea familiei Damian (1)

6 gânduri despre “Povestea familiei Damian (3)

  1. Bibliotecaru
    Sansele domnului Severin depind foarte mult de momentul in care se finalizeaza negocierile. De asemenea sunt convisa ca , in ciuda interesului Romaniei de a avea un om pregatit si recunoscut, Basescu se va opune acestei propuneri in Consiliu.Sper sa fie bine…

  2. Dacă nici în asemenea condiţii românii nu sunt uniţi între ei, probabil că în viitor vom muri de foame aşteptând să iasă un câştigător în urma certurilor interminabile.

  3. Bibliotecaru, ti s-a parut vreodata ca Basescu urmareste ca romanii sa fie „uniti intre ei”? sau ca a sprijinit, macar o data, pe cineva in numele „interesului national”? sa fim seriosi…

  4. Daca un cetatean roman lucreaza in Germania in gastronomie trei luni pe an, cu contract ,este asigurat medical pe toata durata anului ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.