Cred in „Viata dupa colectare”

5 gânduri despre “Cred in „Viata dupa colectare”

 1. Salut din toată inima iniţiativa acestui filmuleţ. Este un demers pozitiv (mă refer la o astfel de implicare din partea unui parlamentar) pe care al trebui să-l văd mai des şi la alţi oameni politici. DAR…

  Recunoaşteţi, dacă nu spuneam acel „dar” probabil că suspectaţi că scrie altcineva cu nick-ul meu. 😀

  Dar v-aş propune să faceţi o acţiune ceva mai elaborată. Aveţi răbdare şi filmaţi, pe ascuns, ce se întâmplă cu aceste containere după ce ele sunt umplute de cetăţeni. Cine ştie, s-ar putea să aveţi o surpriză de proporţii.
  ATENŢIE! Filmaţi pe ascuns că altfel vor veni lucrători cu cravată şi costum… dacă mă înţelegeţi unde bat. Mergeţi după maşina care ridică containerele, vedeţi cum se încarcă, unde anume ajung deşeurile, unde sunt depozitate, cum sunt ele sortate şi reciclate… de ce nu, încercaţi să cumpăraţi simbolic un produs din PET reciclat. Ar fi un filmuleţ cu mult mai mult impact şi vă este la îndemână.

  Ştiţi cum cred eu că ar fi cel mai eficient? Cei care reciclează PET-urile să plătească 1000 de lei vechi pe fiecare PET, mare sau mic (greutatea este cam aceiaşi indiferent de dimensiune) şi consumatorul plăteşte acea mie de lei când cumpără produsul. Cred că se va găsi cine să strângă PET-urile de peste tot pentru a câştiga ceva bani.

  Personal, dacă aş avea în spatele blocului container pentru PET-uri, chiar şi pentru hârtie, dar mai ales un loc de depozitare deşeuri electrocasnice… aş face efortul de a transporta sacoşica până în spatele blocului sau chiar până la blocul vecin.

 2. Ieşind la vot, am observat că au apărut vis-a-vis de mine trei containere de colectare separate. Primul semn bun. 😀 Mie mi le pun primarii înainte să le cer. 😀

 3. Buna seara tuturor!
  Multumesc pentru incurajari. Cred si eu ca mai este mult de facut in acest domeniu si insist asupra ideii educatiei ecologice.
  @Bibliotecaru
  Ii transmit intrebarea ta lui Victor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.