Pentru o strategie europeana de imbunatatire a situatiei romilor

„Strasbourg, 10 martie 2010

Eurodeputatele PSD Daciana Sarbu si Corina Cretu au solicitat, marti, in plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, actiuni concrete pentru imbunatatirea situatiei romilor in Uniunea Europeana, pledand pentru elaborarea si aplicarea unei strategii comune la nivelul UE pentru integrarea romilor. Declaratia celor doua deputate europene a avut loc cu ocazia dezbaterii intrebarii adresate Consiliului UE si Comisiei Europene privind cel de-al doilea Summit european dedicat comunitatii rome, care urmeaza sa aiba loc in aprilie la Cordoba.

Daciana Sarbu a subliniat ca, in ciuda faptului ca sumele alocate in ultimii ani pentru proiectele dedicate imbunatatirii situatiei celei mai numeroase si mai vulnerabile minoritati din Europa se apropie de jumatate de miliard de euro, conditiile de trai ale acestei comunitati raman improprii si discriminarea acesteia se adanceste.

„Este momentul sa trecem de la bune intentii la fapte. Din pacate, Comisia Europeana inca nu a dovedit ca are vointa necesara coordonarii actiunilor pentru imbunatatirea nivelului de trai si de integrare sociala a romilor, precum si pentru combaterea actiunilor rasiste indreptate impotriva lor”, a afirmat Daciana Sarbu, propunand ca problematica romilor sa se constituie intr-o sarcina speciala bine definita pentru Comisarul pentru afaceri sociale, iar printre expertii Comisiei insarcinati cu aceasta problematica sa se numere si specialisti de etnie roma.

In interventia sa, Corina Cretu a subliniat ca „se mentine o discrepanta masiva intre planuri si studii si transpunerea acestora in realitate, pentru a imbunatati vizibil viata comunitatii rome, care ramane grupul etnic cel mai vulnerabil din Europa, in conditiile in care se confrunta cu nivelul cel mai ridicat al saraciei si al excluderii sociale”. Vicepresedinta Comisiei pentru dezvoltare a PE a precizat ca perspectivele nu sunt deloc imbucuratoare, avand in vedere ca aproximativ jumatate din populatia roma este alcatuita din minori, datorita natalitatii crescute dar si din cauza sperantei mici de viata.

„Cred ca primul pas intr-o strategie coerenta de incluziune trebuie sa fie asigurarea accesului nediscriminatoriu la educatie al tinerei generatii de romi, singura care poate juca rolul decisiv de agent al schimbarii, pentru integrarea pe piata muncii si pentru depasirea cercului vicios al excluderii sociale”, a declarat Corina Cretu”.

(Textul complet al interventiei Dacianei Sarbu):

Doresc de la bun inceput sa-mi exprim speranta ca Summitul pentru Romi de la Cordoba va reprezenta momentul decisiv pentru asumarea unei strategii comune consacrate incluziunii romilor.

Conditiile de trai ale acestei comunitati raman improprii si discriminarea ei se adanceste, in ciuda faptului ca sumele alocate in ultimii ani pentru proiectele dedicate imbunatatirii situatiei celei mai numeroase si mai vulnerabile minoritati din Europa se apropie de jumatate de miliard de euro.

Cred ca este momentul sa trecem de la bune intentii la fapte. Din pacate, Comisia Europeana inca nu a dovedit ca are vointa necesara coordonarii actiunilor pentru imbunatatirea nivelului de trai si de integrare sociala a romilor, precum si pentru combaterea actiunilor rasiste indreptate impotriva lor.

Consider ca este necesar ca problematica romilor sa se constituie intr-o sarcina speciala bine definita pentru Comisarul pentru Afaceri Sociale, iar printre expertii Comisiei insarcinati cu aceasta problematica ar fi foarte util sa se numere si specialisti de etnie roma. Cred, de asemenea, ca avem nevoie de o abordare atat sociala, cat si culturala, pentru a nu adanci inegalitatile deja existente, atat in privinta gradului de alfabetizare, cat si a celui de ocupare a fortei de munca. In acest sens, solicit Comisiei sa incurajeze programele de acces  pe piata muncii a romilor migranti, cooperarea  dintre autoritatile locale si comunitatile de romi si sa aiba in vedere o colaborare mai stransa cu organizatiile non-guvernamentale.

Anunțuri

10 comentarii

 1. Aceasta este continuare a materialul anterior
  Va rugam sa transmiteti aceste mail catre seful partidul dvs dl Victor Ponta si dl crin Antonescu
  Material este extras din sursa http://www.oraderecreatie.ro

  CE TREBUIE SA FACEM IN ASA FEL INCIT SA DINAMIZAM PE FIECARE DIN CELE 6 SURSE DE VENITURI EXTERNE ?
  Abia dupa ce se va stie ce este de facut pentru fiecare sursa de venituri in parte se va decide care va fi prioritatea legislativa In acest context domnilor presedinti ca sa putem constientiza cu totii ,ca Romania are o problema care de 20 de ani nu a intrat niciodata in agenda guvernantilor si care din aceste motive in Romania nu sosesc bani de la cele 6 surse de venituri externe ,o sa luam pe fiecare situatie in parte ,si o sa aratam in ce fel afecteaza in mod direct economia romaneasca care inseamna si automat salarii, pensii si nivel de trai la fel cum sunt acum .
  AM INTREBAT DE CE TURISTII SI INVESTITORII NU ALEG ROMANIA CA PRINCIPALA DESTINATIA DE VACANTA
  Sau pentru a plasa investia lor ?
  Aceste lucruri se datoreaza in primul rand imaginei nefavorabile pe care Romania o are in exterior. Din aceste motive turisti si investitori , tari considerate mai sigure din toate puncte de vedere pentru destinatia lor de vacanta sau pentru investitia lor S-au vazut taxele mai mici si facilitatile de tot fel pentru investitori nu sunt de ajuns ca investitori sa alega o anumita tara ca destinatia pentru investitiile lor mai intervin diverse alte probleme care sunt date de perceptie imaginea publica a tarii respective in exterior in cazul Romaniei.
  Este de inteles o astfel de decizie ,deoarece pleaca de la un mod de gandira rationala in care turistul si investitorul intr-un mod introspectiv se intreaba daca romanii ne fura ne da in cap ,ne taie gatul in propria noastra tara si statul nostru cu toate masurile de siguranta si parghiile legislative nu le pot impiedica sa comita astfel de atrocitati, de altminteri daca mergem la ei in tara Din acest motive ,pentru mai multa siguranta nu aleg Romania ca destinatie, nici pentru vacanta, nici pentru investitie ,si prefera alte zone mai sigur din mai multe puncte de vedere
  DIN CAUZA IMAGINII PROASTE A ROMANIEI IN EXTERIOR
  accesul agentilor economici romani la fondurile structurale ,imprumuturile externe ,este foarte dificil ,poate din aceste motive dupa doi ani de la aderare Romania a reusit un grad de absortie de doar 10% in timp ce in Ungaria ,dupa doi ani de zile depasise procentul de 35% etc.Datorita unei astfel de perceptii pe care Romania o are in exterior ingreuneaza acest proces ,ceea ce duce la descurajarea agentilor economici sa depuna energia necesara si sa iroseasca timpul intr-un astfel de proces. Datorita acestor si a altor motive economia romaneasca are de suferit deoarece , in astfel de conditii pe langa unele consecinte negative care afecteaza nivelul de trai a populatiei , mai avem de a face si cu o alta problema deoarece ,in coditiile unor astfel de situatii nefavorabile romanilor din punct de vedere economic nu exista o concurenta loiala intrucit celelate tari au primit fonduri structurale la timp si in cantitati mult mai mari decat Romania ,beneficieaza de credit mult mai avantajos decat agentii economici romani etc. Din acest motiv perceptia ca fiecare agent economic roman care apeleaza la astfel de fonduri este Hot ,escroc care nu vrea decit sa fure acesti bani ,este profund pagubos si face ca astfel de venituri sa zaca acolo in timp ce milioane de oameni sunt dati afara de la munca, altii din cauza aceasta sunt cu bancile la usa lor gata sa-i scoata in strada etc etc
  DIN CAUZA IMAGINII PROASTE A ROMANIEI IN EXTERIOR
  Este foarte greu pentru cei care lucreaza in strainatate sa schimbe aceasta perceptie pe care o au despre romani .Din aceste motive multi dintre ei nu se pot integra in societatea la care lucreaza si sa aiba o slujba mai bine platita ,iar pana ce anjajatorul isi da seama ca nu este acel om pe care il percepea in mod eronat inca de la inceput, trece multa vreme, timp in care romanul este victima unei anumite situatii de umilinta si nu numai. In tot acest timp chiar daca munceste la fel sau mai mult si mai bine decat altii si in conditii mai grele primesc bani mai putini ceea ce afecteaza nu doar pe el ,familia lui ci intreaga economia romaneasca .
  DIN CAUZA IMAGINII PROASTE A ROMANIEI IN EXTERIOR
  Multi agenti economici din diverse tari din UE nu au incredere sa faca afaceri cu partenerii lor din Romania din mai multe motive care tin si de perceptia ce este data de aceasta imagine proasta pe care o are Romania in exterior. Din aceste motive activitati de export si balanta comerciala a Romaniei intodeauna a fost profund afectata ,iar multe din activitatile de export sunt cele in care vine investitorul si profitand de mana de lucru calificata si ieftina ,asambleaza produsele dupa care trimite, exporta mai departe acolo unde deja au piata. Acest tip de activitate de export este considerata una de conjunctura, deoarece multe dintre aceste companie inca de acum doi ani au inceput sa migreze in Bulgaria ca sa poata fi mai aproape de Albania o alta posibila destinatie pentru o astfel de activitate ,sau in Republica Moldova unde probabil se vor muta acolo si vor sta linistiti pentru inca vreo 20 de ani.

 2. Dl Emil Boc ,Dl Crin Antonescu ,Victor Ponta ,si presedinte proaspatul ales de la PC
  In continuare va trimitem un material extras de pe http://www.oraderecreatie.ro /ghidul pt o buna Guvernare
  Avand in vedere ca saptamana viitoare liderii partidelor vor fi chemati la Cotroceni pentru o consultare privind prioritatile legislative ,dupa intalnirea de la Brasov cu un grup format din citeva Organizatii Non Guvernamentale , am decis sa va trimitem o serie de materiale care vor fi publicate in mod integral si pe www .oraderecreatie .ro ,in asa fel incat pana la intalnirea de saptamana vitoare de la Cotroceni sa puteti avea pe langa subiectele care au fost deja stabilite si altele care asa cum veti putea vedea ,de ani de zile constituie principalul motiv pentru care Romania nu poate avea o crestere economica reala si sanatoasa si ca o consecinta salariile ,pensiile ,numarul somerilor sunt cum sunt si din aceste motive Romania are problemele pe care le are indiferent ca se afla in perioada de criza sau nu .Din aceste motive daca se doreste cu adevarat o redresare economica reala si viabila si nu un fel de pansament sau aspirina oferit unui bolnav de cancer ,trebuie o data cu o astfel de intalnire sa va prezentam acest lucru mai ales ca liderii partidelor sunt anuntati ca vor avea o consultare in legatura cu prioritatile legislative .Pana atunci noi in acest material dorim sa va prezentam in doua fraze acele principe moderne prin care se guverneaza o natiune exprimata in doar trei fraze, dupa care voi identifica principala proplema care impiedica o crestere economica reala si durabila a Romaniei ,si o data identificata boala atunci chirurgul stie ce este de facut ,intrucat pana acum problema a fost tratata ca un bolnav de cancer care li se pune un pansament peste rana si li se da o aspirina .
  CA SA PUTEM IDENTIFICA PRINCIPALELE PROBLEME CARE IMPIEDICA ROMANIA SA AIBA O CRESTERE ECONOMICA VIABILA SI DE DURATA
  Trebuie sa apelam la acele principii de guvernare eficienta si care ne arata ca
  la nivel intern trebuie
  1) sa luam masuri de eficientizare a costurilor si cele de dinamizare a sursele de venituri interne
  2) la nivel extern trebuie dinamizate toate surse de veniturile externe si care sunt
  1) Turismul
  2) Investitia directa
  3) Fondurile structurale de la Uniunea Europeana Export
  4) Banii trimisi decatre romanii care lucreaza in strainatate
  5) Imprumuturile externe ,creditele pentru finantarea diverselor proiecte
  6) Exportul
  CELE 6 SURSE DE VENITURI EXTERNE DE 20 DE ANI FUNCTIONEAZA IN AVARIE
  Daca vreti sunt 6 robinete la care in loc sa curga un debit normal de venituri ,comparabile cu ale tarilor vecine ,avem de a face cu picaturi ruginite de venituri care picura din toate cele 6 robinete, dar care nu ajung niciodata sa umple bazinul de colectare .Din aceste motive de 20 de ani intodeauna a existat aceasta seceta bugetara .
  CA SA PUTEM INTELEGE CIT DE GRAV ESTE O ASTFEL DE SITUATIE PENTRU ROMANIA
  Va spun ca in orice alta tara cu o economie dezvoltata in momentul in care la doar una din aceste surse de venituri externe exista o scadere de maxim 10 % Guvernul ,oameni de Business, Ong –uri si comunitatea in general din tara respectiva intra in alerta ,si cu toti impreuna se aduna si iau masurile care trebuie pentru dinamizarea surselor respective.
  IN ROMANIA DE 20 DE ANI NICI UNA DIN CELE 6 SURSE DE VENITURI NU FUNCTIONEZA ,NICI MACAR LA 5% DIN CAPACITATEA LA CARE AR FI TREBUIT
  Si totusi nimeni nu reactioneaza ,nici macar in ceasul al 12-lea, cand din cauza lipsei banilor peste un million de oameni risca sa ramana fara locuri de munca ,ceea ce este foarte grav ,deoarece cu aceasta ocazia ,multi din cei abia concediati vor pleca imediat in strainatate,iar in maxim 6 luni cand economia se va revigora daca se va face ce trebuie ,vom avea nevoie de aceasta forta de munca cu experienta, insa, din pacate dupa 6 luni de zile nu se vor mai afla in Romania,ceea ce va fi foarte grav . Din aceste motive in vederea mentirii acestei forte de munca cu experienta in Romania trebuie actionat rapid .Pentru dinamizarea fiecarei surse de venituri externe deoarece o data ce vor veni mai multi bani de la fiecare sursa de venituri externe in parte ,se vor putea creea locuri de munca si in felul acesta se vor pastra acesti oameni calificati de care Romania are nevoie in procesul sau de reconstructie socio-economic Din aceste motoive la intalnirea de la Cotroceni liderii fiecarui partid in parte impreuna cu Presedintele ,intr-o o astfel de consultare privind prioritati legislative, trebuie sa tina cont de acest lucru ,iar in acest sens trebuie ridicata urmatoare intrebare

 3. Intai sa vrea sa renunte la practicile lor medievale si la infractiuni. Nu se poate nega faptul ca tiganii, nu rromii (denumire inventata dupa 1989 pentru ca prima avea si are in continuare conotatii negative, si pe buna dreptate) sunt, in majoritatea lor, nu toti, niste infractori si niste lenesi. Isi trimit copiii la scoala doar pentru alocatie. Si stiu asta pentru ca sotia mea a predat intr-un sat de tigani.

  “Cred ca primul pas intr-o strategie coerenta de incluziune trebuie sa fie asigurarea accesului nediscriminatoriu la educatie al tinerei generatii de romi, singura care poate juca rolul decisiv de agent al schimbarii, pentru integrarea pe piata muncii si pentru depasirea cercului vicios al excluderii sociale”, a declarat Corina Cretu”. Cand nu li s-a dat voie tiganilor sa se inscrie la scoala ? I-a dat cineva afara de acolo daca stateau in scoala si doreau sa se afirme, sa invete si sa-si construiasca o viata decenta ? Sunt atatea exemple de tigani care au avut cariere stralucite pentru ca au vrut sa se integreze in societate. Dar cand pastrezi tribunalul tiganesc, paralel cu sistemul juridic al tarii, nu mai poti vorbi de vointa de integrare in societate din partea lor. Si asta ar fi doar un aspect.

 4. In atentie dl-ilor Victor Ponta ,Crin Antonescu ,Dan Voiculescu ,Emil Boc.si Bloger Mircea Badea,Victor Ciutac ,Mihai Bendeac ,Cabral ,Dan Otil Serban Huidu ,zozo ,codurosu etc
  Uni vorbesc de reforma a statului fara sa percepata ce inseamna aces lucru alti cred ca reducand numar celor care orcum de 20 de ani nu fac ce trebuie se va rezolva treba ,in tot acest timp atragem atentie sefi partidelor dl-lor Victor Ponta ,Crin Antonescu ,Dan Voiculescu ,Emil Boc ,presedinti ong-uri ,Bloger si comunitate in general deoarece noui cei de la oraderecreatie .ro consideram ca

  PENTRU O ADEVARATA REFORMA SOCIO-ECONOMICA A ROMANIEI TREBUIE SA INCEPEM PRIN A OFERI FAMILIEI O ANUMITA STABILITATE

  In asa fel incat sa poate sa aiba liniste si conditie pentru a aduce pe lume un copil sanatos .Stim cu toti ca o mama stresata care traieste intr-un mediu nociv si care datorita educatiei are o alimentatie nepotrivita nu poate aduce pe lume un copil sanatos .Dar aceasta nu este tot,cel mai mare factor de neliniste si stres intr-o familie este data si de legea divortului care a fost facuta nu pentru a oferi liniste si stabilitate in familie,ci dimpotriva incurajeaza curvasaria ,infidelitatea, intrucat cei care recurg la astfel de practici nu sunt pedepsiti de nici un fel ,ci dimpotriva incurajati de felul in care este facuta aceasta lege.
  ESTE INADMISIBIL CA INTR-O TARA CRESTINA SA EXISTE O ASTFEL DE LEGE
  Si tocmai de aceea ne vom adresa Patriarhiei Romane si vom cere anumite amendamente, in asa fel incat intr-un eventual divort provocat de infidelitate ,violenta in familie,droguri ,alocool cel vinovat sa nu aiba dreptul nici la partaj, nici la custodia copilului

  IN ASTFEL DE SITUATIE

  1) Sute de mii de oameni casatoriti care azi dupa ce isi ating un anumit nivel de buna stare incep sa traiesca fel si fel de fantezii si orgii sexuale de diverse naturi, chiar daca sunt casatoriti ,nu va mai exista
  2) nemaiexistand astfel de aventuri extraconjucale cei doi menbri ai familiei vor evita astfel de risipe care azi se fac pentru a intretine un amant sau o amanta
  3) va exista mai multa linista incredere si stabilitate in familie , ceea ce va ajuta ca cei doi menbri a familiei sa aiba rezultate mult mai mari decit acum in activitatea lor profesionala
  4) grija pentru a construi un viitor comun va fi mult mai mare decit acum
  5) avand in vedere ca se va reduce apetitul pentru aventuri extraconjugale ,atunci statutul de amant (a) va scadea, si in acest sens multe domnisoare care azi practica aceasta meserie de amanta care trebuie intretinuta cu bani grei va disparea ceea ce va face ca ele sa fie fortate sa urmareasca o pregatire profesionala mult mai serioasa.

  PE LANGA ACESTE PREVEDERI A UNEI NOI LEGI A DIVORTULUI

  Care ofera mai multa siguranta,liniste stabilitate in familie, daca vrem sa motivam cuplurile sa aduca pe lume copii sanatosi mai trebuie adaugate si alte prevederi ca de exemplu
  1) sa creasca la un nivel foarte mare asigurarea de sanatate pentru parinti si in special pentru mamele care vor avea in urma unor analize, nivel crescut de nicotina ,alcool substante toxice in urma consumului de droguri ,colesterol provocat de un anumit regim alimentar .O astfel de masura ar putea descuraja pe tineri sa se apuce de fumat baut si drogat Pentru a putea ajuta pe profesori si parinti sa pazeasca pe cei din ograda lor ,inca de la 14 ani la fiecare 6 luni de zile elevii vor trebui sa se prezinte la analize medicale iar daca vor fi gasiti cu alcool, nicotina ,si droguri in singe vor fi exmatriculati, iar pentru cei care se va dovedi ca au droguri in sange le vor baga direct la puscarie
  2) cei care in urma analizelor se dovedesc ca sunt ok vor plati asigurarea de sanatate mult mai putin
  3) daca fac copii pana la 28 de ani primesc din partea statului o indemnizatie de o anumita suma , alocatie pentru copii mult mai mare etc etc
  4) trebuie sa constientizam populatia ca egoismul unui om dorinta lui de a se simti bine nu este mai presus decat interesul unei viitoare generatii
  5) deasemenea trebuie sa facem oamenii sa inteleaga ca banii care se vor cheltui pentru a preveni aparitia unor boli ,vicii etc este mult mai mica decit costurile pentru a preveni acestea

  Si aceasta nu este tot material a fost extras cu permisiune celor de la oraderecreatie.ro pe care ii multumim

 5. SCHIMBAREA PERCEPTIEI PE CARE ROMANIA O ARE IN EXTERIOR
  Intr-un alt material postat pe http://www.oraderecreatie.ro am demostrat in ce fel o imagine proasta e Romania in exterior,aceasta afecteaza economia ,nivelul de trai si viata de zi cu zi a fiecarui cetatean din interior sau din afara Romaniei si de ce o astfel de problema trebuie tratata ca o prioritate nationala .
  Se stie ca datorita faptului ca nu a fost rezolvata la timp Romania ca tara a avut pierderi pe toate fronturile, poporul sau a suferit umilinta de tot felul ,turistii investitori au ocolit Romania ,romanii care lucreaza in strainatate au tot fel de probleme din cauza ca o astfel de chestiuni nu au fost rezolvate,la timp pe langa toata aceasta asa cum am aratat in alt capitol datorita o astfel de imagina nefavorabila toate cele 6 surse de venituri externe a Romaniei de 20 de ani nu aduc banii care ar fi trebuit in Romania, si din aceste motive exista lispsuri de tot fel, iar economia romaneasca nu poate avea o crestere reala sutenabila si durabila. Pentru a se putea face primii pasi in vederea rezolvarii unei astfel de probleme trebuie stabilit un consens national si elabora o strategie pe termen lung,in asa fel incit orice alt Guvern ,va veni sa nu stea si sa piarda timp si sa continue sa pune in aplicare strategia respectiva. Pana atunci fiindca nici politicienii nici Guvernantii nu fac nimic in acest sens am elaborat o strategia de Branding de Natiune ,unde din punct de vedere perceptual
  1) Scoatem Romania dintr-o zona intunecata unde pe langa problemele ei de imagine se mai confunda si cu alte tari sau regiuni vecine precum Tiraspol ,Republica Moldova ,Kosovo, Ucraina ,Albania ,Serbia , si o aducem, folosindu-ne de o anumita strategie in care scoatem in evidenta diverse avantaje care o recomanda sa practice turismul de convietuire , mult mai aproape de cea mai importanta tara din Europa care practica astfel de turism. Din aceste motive cu timpul prin intermediul unei astfel de se strategii vom reusi sa atragem turisti din acele categorii care stiu sa cheluiesca banii.
  2) Avand in vedere ca cealalta categorie de turisti care stiu sa cheltuiesc bani pe langa cei care cauta turismul de convietuire sunt si cei care viziteaza tarile considerate ca Elvetia ,intr-o astfel de strategie pe termen lung am eleborat un proiect unde in prima faza propunem ca Romania sa faca o campanie agresiva in exterior,care se va adresa in primul rand elita Europeana oameni care iau decizile la nivel inalt ,Europarlamentari ,grupurile de turisti din randul celor intelegenti si care stiu sa cheltuiasca banii. Despre ce campanie este vorba avand in vedere ca Uniunea Europeana a elaborat un proiect de strategie pentru termen lung ,atunci Romania ca sa sensibilizeze si sa cucereasca simpatia in randul elitei europene ,trebuie sa faca un proiect similar pentru Romania ,unde principalul scop sa fie de prezenta , faptul ca va adopta o agricultura Ecologia ,Este foarte important ca Romania sa prezinta acest lucru cit mai repede deoarece nu numai ca va surprinde in mod placut pe Elita Europeana dar va face in asa fel incit sa schimbe radical perceptia pe care intelectualii si oamenii care iau decizii la nivel inalt in structurile de conducere europene ,o au despre Romania si poporul sau .Ca sa putem arata aceasta oficial ca este o decizie care se bazeaza pe o serie de argumente inca de acum Romania trebuie sa dea o lege care sa protejeze mediul inconjurator din zonele din imprejurimi, a unor izvoare de ape minerale si sa stimuleze in regiune agricultura ecologica.
  3) Pentru a intari aceasta idee Romania va scoate in evidenta faptul ca detine cea mai pura apa minerala din lumea dupa Elvian ,si ca tocmai de aceea trebuie luata astfel de decizie de a proteja izvoarele sale
  4) De asemnea pentru a justifica o astfel de decizie Romania poate invoca faptul ca este tara care a dat comisarul European pentru agricultura si din aceaste motive trebuie sa fie prima care sa dea exemplu ca promoveaza o agricultura si o alimentatie sanatasa. Acestea sunt citeva aspecte pe care le- am prezentat intr-un material anterior despre felul in care trebuie Branduit Romania ,cum se poate cuceri respect din parte elitei eurpeane si felul in care Romania ajunge sa fie privita la un nivel foarte inalt cu simpatie ceea ce este foarte bine ,deoarece in felul aceste modul in care se iau deciziile care privesc Romania si poporul sau se vor schimba radical. Noi consideram ca daca nu se va face acest lucru acum in 2010 se vor continua sa se ia masuri care vor afecta Romania ,iar pana 2013 agentii economici din Romania nu vor reusi sa atraga banii care sunt alocati. Aceasta este o strategia care trebuie sa compenseze acele negocieri care au fost facute in patru labe si care au adus pana acum si vor aduce in continuare deserviciul Romaniei. Acestea sunt citeva din prevederile pe care le-am prezentat intr-un proiect mai amplu de branding si care are ca principal scop sa tranforme intr-un timp relativ scurt pe Romania dintr-o tara considerata pana acum de hoti si criminali feroce intr-una simpatica si inteligenta POLITICENII AUTORITATILE ,ONG-URI AR TREBUIE SA STIE: Cu cit vom reusi sa implementam aceasta noua perceptie in mintea Elitei Europene,cu atit vor scadea ofensiva in care Romania ,este presentata in diverse situatie defavorabile. Din aceste motive spun inca o data daca aceasta campanie va fi declansata inca din 2010 va ajuta pentru inca 3 ani pe agentii economici din Romania sa atraga mult mai usor fondurile de la Uniunea Europeana .Romanii care lucreaza in strainatate vor incepe sa gaseasca locuri de munca mai bine platite ,si in felul acesta vor trimite mai multi bani care insemna creerea de noi locuri de munca , turistii si investitorii inteligenti imediat isi vor da seama ca Romania se gandeste sa faca investitii majoare in ceea ce priveste mediul inconjurator.

 6. IN PARALEL CU O ASTFEL DE CAMPANIE CARE SE VA ADRESA ELITEI EUROPENE ,
  Oamenii care iau decizii la nivel inalt in Europa pe toate nivelele politicii economice etc este nevoie sa se declanseze alte tipuri de campanii care de data aceasta sa se adreseze maselor.
  Din aceste motive asa cum am facut in perioada in care Romania avea nevoie de a imbunatati imaginile sale in vederea eliminarii vizelor si integrare in Uniunea Europeana sa faca si acum acelasi lucru si anume sa prezinte citeva aspecte pe care le considera utile in vederea schimbarii imaginii Romaniei in exterior la nivel de mase.
  CARE SUNT PRIMII PASI CE TREBUIE FACUTI
  In asa fel incit intr-un timp cit mai scurt sa se poata vedea un rezultat in acest sens .Trebuie declansate o serie de actiuni concentrate atit de catre Guvern , autoritati ,cit si din partea diasporei si romanilor aflati in Romania . Astfel de actiuni trebuie sa se desfasoare in paralel, insa inainte de toate acestea este nevoie sa se parcurga anumite etape ca de exemplu

  1) Rezolvarea unei probleme in care principalul obiectiv trebuie sa fi prezentarea ,in mod indirect si subminal adevaratei fizionomii a romanilor cea care a rezultat din contopirea intre Dacii lui Burebista si Romanii lui Traian. De ce este important sa se faca acest lucru ?Inca din 90 cetatenii care au plecat din Romania au fost din randul celor minoritari de etnia rroma ,fiindca de 20 de ani s-au tot expus cersind , sau facand fel si fel de lucruri in afara legii si care le-au facut sa devina protagonisti la diverse emisiuni ,din aceste motive daca zilnic cetatenii din tara respective au vazut mereu acelasi figuri cu acelasi tip de pasaport la purtator ,este normal sa retina ca acestia sunt romani si ca asa arata si se comporta cetateni din Romania. Chiar si domnul Presedinte a facut o remarca in acest sens ,dar aceasta nu este totul. Daca zilnic la stiri se prezinta astfel de personaje iar a doua zi cand se duc cetatenii la munca sau la scoala ii vede pe strada, la metrou si pe unde circula este normal ca le-au ramas intiparit aceasta imagina si perceptie .Ca de exemplu milioane de cetateni europeni care nu au fost niciodata in Romania si au vazut la stiri imagini cu cetatenii romani de etnia rroma ,au ramas cu impresie ca un barbat roman este acel tip brunet cu mustata si paleria negra in cap iar o femeia romanca este aceea care poarta o fusta larga coloarata cu o coafura sub forma de doua codite incheiata la varf cu o moneda gaurita ,si care tot timp are la brate un copil neingrijit care inspira mila ,iar sub fusta ei se poate ascunde fel si fel de surprize. Din aceste motive inca din 90 cand au aparut pentru prima data astfel de imagine la tv trebuia sa existe un plan de actiune ce putea fi realizat cu scopul de a contracara o astfel de situatie , in asa fel incit sa nu se sedimenteze in perceptia publica a celor din exterior ,o asemenea imagine eronata despre Romania si poporul sau. Trebuie prezentat inca de atunci in mod indirect si subminal felul in care arata romanii ,in 1999 intr-un moment in care echipa Nationala cu Hagi in frunte urma sa joace un amical cu Olanda si apoi sa intalneasca la Campionatul European din 2000 cu Portugalia ,Anglia ,Germania si apoi la preliminariile pentru Campionatul Mondial cu Franta si Italia, am propus Guvernului de atunci un proiect in care putea profita de interes pe care milioane de telespectatori europeani manifesteau fata de meciuri in care juca Romania ,pentru a putea atinge un astfel de obiectiv si anume sa profite de o astfel de ocazie in care se uitau milioane de europeni la astfel de meciuri si in loc sa prezinta pe jucatori cum se scuipa, sulfau nasul sau pe microbistii cum mananca seminte in tribuna, sa arate in primul plan in timpul mort a unor astfel de partide imagini cu un grup de romani frumosi si telegenici selectati in acest sens ,pentru a juca rol unor microbisti simpatici plini de viata. Conform unei astfel de strategii daca la fiecare dintre meciurile internationale transmise de atunci din Romania s-ar fi prezentat mereu doar pe cei care au fost selectati sa joace acel rol de microbisti milioane de telespectatori din lumea intreaga ar fi ramas cu astfel de imagine in memorie si a atunci se intelegeau ca cei care sunt prezentati zilnic prin toate capitalele europene in stiri fac parte dintr- o minoritate a Romaniei la fel cum exista astfel de cetateni in Anglia si Irlanda, care calatoresc in lumea intreaga si nu sunt nici ei ingrijiti, ba mai mult pentru a supravietui de multe ori cersesc. Din aceste motive daca inca de acum in 2010 nu se va declansa o astfel de actiune pana cand cei din stainatate vor constientiza care este fizionomia romanilor intodeauna cand se va auzi de acest poporul de origina Daco- Romana va fi asociata cu acea minoritate de etnia rroma care s- a tot expus in public in strainatate si din aceste motive poporul roman va continua sa aiba de suferit.
  2) In paralel cu acele actiuni trebuie folosite de prietenii apropriati a romanilor care lucreaza sau traiesc in strainatate ,pentru a putea creea un fenomen de buzzmarketing .O astfel de actiune este foarte importanta deoarece avand in vedere aceasta perceptie pe care cei din exterior o au despre Romania si poporul sau ,intro prima faze nu exista credibiliate de nici un fel fata de cea ce un roman poate vorbi sau arata despre tara lui. Datorita unei astfel de perceptii intodeauna orice ar spune este privita ca niste vorbe care iesa din gura unui hot sau criminal si nimeni nu le vor crede. Din aceste motive trebuie folosita o astfel de tactica ca intr-o prima faza sa se foloseasca intr-un mod strategic de cetatenii straini care sunt deja aprorpiati romanilor,au incredere in ei. Din aceste motive trebuie pusa in practica o anumita startegie in care acesti straini care sunt apropriati romanilor fara sa vrea sa vorbeasca de bine despre Romania la munca, la scoala, in grupul lor de prieteni ,si tot asa ca intr-o progresia artimetica, acest fenomen sa mearga ca un fel de avalansa care pe unde trece ia cu ea tot noroiul existent in creierul lor , iar dupa trece o astfel de avalansa sa ramana acea perceptie pe care se va dori sa o transmitem celor din exterior. De ce este important sa existe un numar cit mai mare de straini care poate vorbi sau arata lucrurile frumoase despre Romania fara ca el si prietenii lor sa simta ca strategia pusa in practica este de a le face sa interprinda aceste lucruri in beneficiul Romaniei? Din momentul in care se va forma un astfel de nucleu de cite ori se intampla ceva pozitiv, atunci cand povesteste sau arata aceste lucruri milioane de alti cetateni europeni le asculta sau urmaresc si cred in ele. Altfel, atita timp cit va exista aceasta perceptie faptul ca romanii sunt hoti si criminali orice este interprins sau spus de romani trezeste si mai multa suspiciune Din aceste motive trebuie creata intodeauna astfel de actiune cu un scop de buzzmarketing bine stabilit ,iar in paralel cu fel si fel de lucruri ce trebuie prezentate in mass media in mod indirect si submninal trebuie sa existe acest nucleu care sa vorbeasca mai departe despre ele fara sa-si dea sema de ceea ce face in momentul de fata, la cit de grava este situatia ,numai aceasta trebuie sa fie modalitatea de lucru ,orice promovare pe baza de vreun slogan fie ca este eternal si fascinanta Romaniei sau ca Romania este “land of choice “,nu reprezinta decit niste vorbe aruncate pe bani multi si care in aceasta faza in care se afla Romania din punct de vedere a perceptiei publice ,nu produc nici un efect ,ba dimpotriva poate trezi si mai multa suspiciune ,deoarece asa cum am mai spus orice va fi spus din Gura unei roman avand in vedere ca este catalogat ca hot si criminal nu va avea niciodata credibilitate, din aceste motive intr-o prima faza aceste lucruri trebuie aratata si spuse sub forma indirecta si subminala sau folosindu-se de straini care de-a lungul timpului au devenit apropriati romanilor ,dar folosind o anumita strategie de buzzmarketing care sa-i faca sa vorbeasca si sa prezinte acele lucruri de bine dar fara sa isi dea seama de ceea ce face. Intr-un alt material am demostrat cum am reusit sa aplicam o astfel de strategie de Branding de Natiune ,in Romania,dar in beneficiul statului brazilian ,si ce rezultat am avut si care s-a concretizat in numarul de romani care au vizitat Brazilia ,oameni de business romani care au investit in Brazilia, volumul de schimb commercial care s-a facut etc Din aceste motive consider necesar sa se faca astfel de campanie de Branding bazat si pe o strategia de buzzmarketing bine stabilita, deoarece daca nu se va trece la o astfel de actiune care sa fie pusa in practica conform unei anumite ordini si anume intr-o prima faza sa faca pe cei din exterior sa contientizeze ca fizionomia romanului nu este cea data de acea minoritate rroma si ca romanul ,cel rezultat din contropirea intre Daci si Romani au o alta configurare fiziologica. Daca nu se va face ceea ce trebuie in acest sens

 7. Domna parlamentar avand in vedere ca nu sunt in tema cu amanunte legate de felul in care s-au negocitat fiecare capitol in parte va adresez o intrebare si apoi cu permisiune dvs fac o intrebare si catre Domnii presedinti ,Victor Ponta ,Crin Antonescu Emil Boc ,presedinte proaspet numit al PC –ului ,si fostii primi ministri ( Adrian Nastase ,Calin Popescu Tariceanu) , din perioda in care s-a negociat ,in genunchi majoritatea capitolelor care au dus la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana
  In calitate de cetateni simpli si platitori de impozit va intrebam va nici un fel de ironia
  ROMANIA ESTE DUPA FRANTA SI POLONIA A TREIA TARA
  Ca suprafata arabila ne puteti spune de ce va primi in perioada 2007 -2013 pentru agricultura si dezvoltarea rurala doar 19 miliarde de euro, iar Cehia sau Ungaria tari cu suprafata mult mai mica decat a Romaniei va adjudeca o suma mult mai mare ?peste 25 de miliarde

 8. va rugam sa transmiteti dl Victor Ponta faptul ca ma ascunde undeva in munti de la Brasov am martor in acest sens ca dupa ce am fost banat de doamna Elena udra am fugit de la domiciuliul meu din sector 3 si ma asunde in munti de la Brasov De aici eu coontinu sa public citeva idei revolutionare si care poate ajuta la reconstructie socioeconomica a Romaniei iar in momentul in care lucrul asta se va intempla voi iesi din padura si voi declara viva la revolution si voi spuna ca sunt un urmas a lui cheguevara
  Deocamdata am provocat panica in randul politiceni si parlamentarilor intrucit promovez acea ideai in care peste 2 ani vom vota doar pe cei care au adus bani de la UE
  din cauza aceasta am fost banat de foarte multa persoana publica si de o serie de politiceni
  MAI PROMOVEZ ACEA IDEIA CU LEGEA DIVORTULU
  unde propun ca daca motivul divortului este infidelitate ,violenta in familia ,alcool ,drog cel vinovat sa nu aiba drept la partaj nici la custodia copilului
  DEASEMNA PROPUN CA ELEVI SA FIU OBLIGATI SA SE PREZINTA
  de 6 in 6 luni la control si daca in singe li se vor gasi alcool ,colestrol si grasimi din cauza alimentatie sa se ia masura iar daca e vorba de drog sa fiu bagati direct la puscaria pentru consum de drog
  ACELASI LUCRU TREBUIE SA SE INTEMPLA SI IN PRIVINTA MAMELE
  deoarece vreau sa aducem pe lumea copi sanatosi care vor putea contribui la desvoltare socio economica a Romania intruict vechea generatia si aceasta de acum nu vor putea fi niciodata competitiva cu cei din UE motive sunt multe
  domna parlamentar daca eu injuram promovam trivialitati eram gazduit pe toate site-uri si bloguri dar din pacate eu am ales sa promovez idei care poate fi util comunitati si sunt banat peste tot deocamdata cred ca doar pe blogul dvs cel a lui dl cristi predea ,serban huidu ,Adrian Nastase ,si dl voiculescu ,dl Mitrea sunt gazduit

  DIN ACESTE MOTIVE O SERIE DE PERSOANA PUBLICE

 9. Ideea partidului dvs de a cere votul obligatoriu este foarte buna ,eu chiar intr-un material prezentat pe http://www.oraderecreatie.ro din dorinta de a creea o competitie mult mai mare, in politica propun pe langa faptul ca votul sa fie obligatoriu sa existe un chestionar de bun simt ce poate fi facut cu mult timp inainte de vot in care fiecare cetatean sa fie obligat sa stie ce candidati participa in circunscritie lui de la ce partide sunt etc,si in cazul in care nu stie aceste lucruri nu numai ca nu va avea voie sa voteze ci va fi amendat.
  Prin felul acesta se termina o data pentru totdeauna aceasta licitatie de vot, in cae se da in schimb unor kg de faina, malai etc
  O astfel de masura va creste audienta unor emisiuni cu teme politice ,deoarece cetatenii cu drept de vot vor urmari astfel de dezbateri pentru a putea stii acel minim pe care li se va cere in acel chestionar si cu aceasta ocazie plecand de la ideea ca pofta vine mancand ,poate prinda gust si sa urmareasca si alte lucruri care il poata ajuta sa faca o parere mult mai buna despre candidati .
  INSA ADEVARATA MASURA CARE VA CRESTE COMPETITIA POLITICA
  Nu consta in cele prezentate mai sus si introduce in sistemul de invatamant romanesc de la liceu si pana la facultate in mod obligatoriu discipline precum economia si psihologia. Daca se intampla aceste lucruri cu greu un politician va mai reusi sa pacaleasca pe alegatori si atunci ofertele politice vor fi cu totul altele, deoarece politicenii vor stii ca din acel moment oamenii vor avea cunostiinte de ceea ce este cu adevarat bine pentru economia si ce nu e
  PE LANGA TOATE ACESTEA CONSIDER CA PLANETA ESTE CONDUSA DE O DICTATURA A CELOR NEINFORMATI ,NEPREGATITI
  Intrucit este inadmisibil ca un vot a unui cetatean precum Mugur Isarescu, Daniel Daianu sa valoreze cit altul care nici nu stie pentru cine voteaza. In acest sens impreuna cu cei de la oraderecreatie.ro pregatim un document pe care-l vom adresa tarilor cu asa zize democratie, avansate, deoarece noi consideram ca foarte multe rele care se intampla pe planeta, se datoreaza acestui lucru si ca trebuie gasita o cale la nivel planetar in care sa nu se mai intample acest lucru. Daca prin absurd un vot a lui dl-ui Mugur Isarescu ,ar valora cit 1000 din cele a celor neinformati ,nepregatiti, politicenii ar construi ofertele politice si ar lua numai masuri care ar fi bine economiei si poporului din tara lor fiindca nu se intampla asa ,vorbesc pe inteles majoritar adica pentru cei neinformati, nepregatiti fara sa le pese de consecinte pe care astfel de decizii pot avea pentru tara respectiva .

  Inca o data va multumesc pentru sprijinul acordat in vedere publicare unor astfel de idei de proiecte dar cu toti ne am saturat de vorbele goale 20 de ani au fost destul pentru Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s