2010 – anul biodiversitatii

Dacã albinele ar disparea, ar costa milioane intregi sa facem lucrurile pe care ele le fac gratuit. De altfel, v-am mai povestit cum unii europeni au inteles si s-au mobilizat deja ca sa le protejeze.

Anul 2010 a fost desemnat anul international al Biodiversitatii, iar Comisia Europeana a dezvoltat o campanie cu scopul de a contribui la cresterea responsabilizarii fata de biodiversitate, prin educarea publicului si generarea unui angajament comun din partea cetatenilor UE.

Avand ca mesaj central Contam unii pe altii! (We are all in this together!), campania va cuprinde intr-o prima faza tarile cu un nivel scazut de informare a publicului despre biodiversitate. Romania se numara printre aceste tari, alaturi de Bulgaria, Italia, Olanda, Spania si Polonia, in care campania va fi sustinuta si printr-o serie de actiuni publice, in scopul responsabilizãrii cetatenilor cu privire la importanta biodiversitatii.

 

Reclame

3 gânduri despre “2010 – anul biodiversitatii

  1. Astfel de iniţiative sunt binevenite, din păcate ea se opreşte undeva la nivelul celor interesaţi de ecologie, biodiversitate şi ocrotirea spaţiului în care trăim… ea nu ajunge până la cel care „rade” o pădure pentru a-şi cumpăra o maşină sau o vilă.

  2. Am luat o imprimantă, Lexmark X2670, care are cartuşe ce nu pot fi reîncărcate (au un chip care blochează folosirea cartuşului). Consider că este o măsură pur comercială de a câştiga bani prin vânzarea de consumabile la preţuri exorbitante (cele două cartuşe de negru şi color reprezintă de fapt preţul imprimantei). Pe lângă problema comercială, există şi problema reciclării cartuşelor consumate. Există un program de reciclare, dar cine să se deranjeze să-l acceseze cât timp nu are nimic de câştigat. Există deci o poluare cu aceste cartuşe consumate, situaţie uşor de evitat prin permiterea refolosirii lor.

    Mi-aş dori o dată ca să fie eliminate cartuşele care nu pot fi reumplute, în al doilea rând, dacă nu se poate acest lucru, mi-aş dori ca imprimantele care folosesc cartuşe ce nu pot fi reumplute să poarte această informaţie pe cutie pentru ca lumea să ştie şi să nu le cumpere. Eu consider că această „şmecherie” este de fapt o înşelăciune evidentă.

  3. Trebuie sa inteleaga fiecare cat valoreaza biodiversitatea. Se poate actiona, dar e nevoie de spirit civic. Se poate si in Romania…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.