Bonurile fiscale in piete inseamna condamnarea la saracie a micilor producatori

Eurodeputatele PSD Daciana Sarbu si Viorica Dancila, membre ale Comisiei de agricultura a Parlamentului European (AGRI), condamna decizia executivului de la Bucuresti de a alunga micii producatori din piete si solicita renuntarea imediata la aplicarea prevederilor OUG nr 44/2008 la aceasta categorie de comercianti.

Prin aplicarea OUG 44/ 2008 in cazul micilor producatori agricoli, acestora li se interzice practic sa-si mai desfaca productia in piete daca nu sunt inregistrati la Registrul Comertului ca persoana fizica autorizata, intreprindere individuala sau familiala, daca nu au case de marcat si nu elibereaza bon fiscal. Cele doua eurodeputate considera ca o asemenea masura echivaleaza in mod automat cu falimentul micilor producatori, care vor fi nevoiti sa-si abandoneze marfa catre speculanti, la preturi infime.

Agricultorii romani nu sunt in situatia celor europeni, adica suficient de instariti astfel incat sa-si permita inregistrarea unei firme sau cumpararea unei case de marcat. Prin aceasta decizie, guvernul taxeaza saracia, in loc sa-i ajute pe micii producatori sa iasa din saracie”, a declarat Daciana Sarbu.

Este clar ca guvernul cauta resurse pentru a plati pensiile si salariile, dar a scoate bani de la una dintre cele mai defavorizate categorii de romani este cinic. Nu vor avea de castigat decat intermediarii si importatorii”, a afirmat Viorica Dancila.

Deputatele europene solicita exceptarea micilor producatori de la aplicarea acestei norme, considerand ca impozitarea acestora nu poate fi o masura realista in conditiile agriculturii de subzistenta practicate in prezent.

Daciana Sarbu si Viorica Dancila intentioneaza sa ridice aceasta problema si in discutia AGRI, pentru a solicita opiniile colegilor din celelalte state membre si solutiile aplicate in functie de contextele diferite din care provin acestia. De asemenea, eurodeputatele PSD vor adresa Comisiei Europene o interpelare prin care doresc sa afle parerea executivului comunitar cu privire la aceasta masura care pune in pericol, in mod direct, supravietuirea unui larg segment al agricultorilor din Romania”.

Reclame

4 gânduri despre “Bonurile fiscale in piete inseamna condamnarea la saracie a micilor producatori

  1. Astăzi spuneam cuiva că o fiziocraţie pe cinste ar putea scoate România din criză. pe măsură ce trece timpul mi se pare o idee foarte bună. Printre altele, fiziocraţia susţinea că agricultura este sursa de bogăţie a unei ţări. Oare Dupont de Nemours – Constitution naturelle du gouvernement o fi tradusă şi în româneşte?

  2. Boc nu stie de unde sa mai scoata bani de la populatie. Mai lipseste sa introduca si impozitul forfetar la tanti din piata.
    Dezastru tara asta… 😦

  3. Agricultura e importanta pentru fiecare dintre noi, chiar daca unii nu-si dau seama…Ar trebui sa fim recunoscatori fiecarui taran care ne hraneste prin munca lui, care nu are inceput, nici sfarsit…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.