Intalnire cu reprezentantii Asociatiei Romanilor din Roma

„Eurodeputatele PSD Daciana Sarbu si Corina Cretu au discutat, saptamana trecuta, la Bruxelles, cu reprezentantii Asociatiei Romanilor din Roma despre problemele co-nationalilor nostri care traiesc in Italia.

Cu aceasta ocazie, s-a convenit si asupra deplasarii unei delegatii PSD la Roma, pentru un contact direct cu realitatile de la fata locului si pentru o implicare mai pronuntata in sprijinirea romanilor care traiesc in Italia.

‘Romanii formeaza cea mai numeroasa comunitate straina din Italia, depasind oficial un milion de cetateni si reprezentand un sfert din totalul strainilor din aceasta tara. Este o realitate care, in sine, obliga la o atentie speciala pentru integrarea imigrantilor romani in societatea italiana. E nevoie de eforturi de ambele parti -atat din partea autoritatilor italiene, cat si a reprezentantilor comunitatii romanesti- pentru dialog si cooperare eficienta, avand in vedere ponderea acestei minoritati si complexitatea problemelor existente’, au subliniat deputatele europene.

Intalnirea a vizat intensificarea colaborarii intre europarlamentarii romani si asociatiile romanilor din Italia, pentru a media dialogul cu clasa politica si autoritatile italiene, dar si pentru a contracara duritatea legislatiei privind imigratia, fenomenul de accentuare a xenofobiei si a rasismului, precum si ascensiunea extremei drepte. ‘O colaborare mai stransa poate contribui la eficientizarea actiunilor de combatere a acestor realitati ostile’, considera cele doua eurodeputate.

Corina Cretu si Daciana Sarbu s-au implicat in ultimii ani, atat in Parlamentul European, cat si prin actiuni la Roma si la Vatican, pentru apararea drepturilor romanilor din Italia”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.