Culturile de… plastic din Huelva

Misiunea europarlamentara care a urmarit, in Spania, conditiile de viata si de lucru ale sezonierilor de la culturile de capsuni a generat din partea noastra foarte multe observatii si foarte multe propuneri. Alaturi de colegii mei, voi sustine un numar de recomandari astfel incat directiva privind drepturile sezonierilor sa fie una cuprinzatoare si corecta.

Insa, ca membru in Comisia de Mediu, vreau sa aduc in atentia CE si dezastrul ilustrat in fotografiile alaturate.

Imaginile au fost surprinse in zona Huelva, undeva intre El Rocio si Palos de la Frontera, si descriu o realitate trista: toate deseurile de plastic de la serele de capsuni – adica prelatele luate de pe sere la sfaritul sezonului, celofanele care se pun sub butasii de capsuni si bidoanele de pesticide folosite – sunt aruncate pe camp. Sunt tone intregi de plastic, sufocand si padurea de pini din apropiere – forme de relief stranii si foarte, foarte triste.

Voi propune Comisiei sa initieze sanctiuni foarte drastice pentru proprietarii de ferme care polueaza in acest fel.

3 gânduri despre “Culturile de… plastic din Huelva

 1. Chiar astăzi am văzut un reportaj la televizor (National Geographic) cum unii fac, din PET-uri şi ceva plante, plăci de construcţie de tipul OSB (Oriental Strand Board). Această soluţie a primit unul din premiile Rolex 2008 şi reprezintă o soluţie de material de construcţie ieftin.

  http://natgeotv.com/ro/premiile-rolex-pentru-initiative-originale-2008/clipuri/premiile-rolex-pentru-iniiative-originale-2008–elsa-zaldivar

  Cu observaţia că se pot folosi şi alte resturi vegetale, chiar şi iarbă, nu este neapărată nevoie de acea plantă exotică. Eu mă gândeam la in şi cânepă…
  Din câte am înţeles eu, modalitatea de obţinere a plăcilor este pusă la dispoziţie, în mod gratuit, oricui are nevoie.

  Cât de bine seamănă bidonul din film cu cel din maldărul de bidoane! Avem şi noi ţara plină de PET-uri, mai ales Delta Dunării este plină de ce revarsă toată ţara. Dacă s-ar colecta aceste PET-uri cu 10 bani bucata, sunt convins că în cel mai scurt timp, mai ales că este criză, se vor găsi cei care să colecteze aceste PET-uri pentru a le duce la centrul de colectare. Cred că ar deveni mai profitabilă strângerea acestor PET-uri decât strângerea fierului vechi şi furtul de şine de tren, care se mai practică astăzi prin România.

 2. Buna Ziua,

  As vrea sa va intreb daca stiti despre proiectul Let`s Do IT Romania! – curatenie in toata tara intr-o singura zi. Ne-ar ajuta mult sprijinul dumneavoastra, ca persoana publica!

  Multumim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.