Problema inundatiilor, adusa in atentia CE

„Strasbourg, 2 iulie 2010

Eurodeputata PSD Daciana Sarbu, membra a Comisiei de mediu, sanatate publica si siguranța alimentara a Parlamentului European (ENVI), a interpelat vineri Comisia Europeana privind crearea unei harți europene a riscurilor de inundatii precum si a unui sistem de avertizare transfrontalier rapid si eficient in materie.

„In Romania, in ultimele zile inundatiile au produs pagube semnificative, 22 de morti si 13.000 de sinistrati. Din cauza schimbarilor climatice, in ultimul timp tara noastra este afectata in mod frecvent de catastrofe naturale, in special de  inundatii”, se arata in intrebarea scrisa adresata CE. 

In acest context, Daciana Sarbu a intrebat executivul comunitar ce fel de asistența financiara este disponibila la nivel european pentru masurile de prevenire a efectelor inundatiilor. Totodata, CE este intrebata daca are in vedere sa realizeze o harta europeana a riscurilor de inundatii si, in acelasi timp, sa impuna statelor membre sa ia masuri de prevenire.

Executivul de la Bruxelles este interpelat si cu privire la: crearea unui sistem de avertizare transfrontalier rapid si eficient, referitor la posibilitatea producerii de inundatii; respectiv intențiile CE de a incuraja statele membre sa creeze echipe civile de interventie  in caz de inundatii, pentru a limita pierderea de vieti omenesti”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.