Semintele sperantei

V-am mai vorbit despre copiii din Sincai. M-a incantat exuberanta cu care s-au hotarat sa fie ecologisti chiar daca lumea din jurul lor (si al nostru) e mereu cu ochii si mintea catre altceva. Si mi-a placut vointa si bucuria cu care invatatoarea lor le explica si natura, nu numai citirea si matematica.

Faptul ca au fost, in sfarsit, descoperiti si ca se vorbeste despre ei inseamna ca exemplul lor poate conta. Chiar in sensul in care ii descriam prima data: ei pot fi inspiratia de la care sa invete si altii. Stiu ca nu doar in Sincai, dar peste tot in tara exista cadre didactice care – in pofida a ceea ce li se intampla in acesti ani grei – isi pastreaza entuziasmul si aleg sa le “predea” copiilor si lectiile mai noi ale lumii in care traim – iar grija fata de natura este una din ele.

Existenta lor e un semnal ca ecologia nu este chiar o cauza pierduta pentru Romania. Intr-un fel, speranta ca se va contura, candva, o Romanie “verde” (ma refer si la imaginea din satelit, dar mai ales la atitudine) seamana cu stradania lor de a sadi o livada. Au inceput cu cateva seminte de mar, promitand sa le ofere rabdarea, energia si protectia lor pana cand ele vor deveni copacei. Pare improbabil sau nerealist, dar numai pentru cinici – aceiasi care cred ca planetei nu-i pasa catusi de putin cat plastic, apa sau curent consuma ei. Acesti Prieteni ai naturii au vointa de a schimba lucrurile cu mainile lor; asa incepe orice proiect reusit.

Mai multe despre copiii din Sincai puteti citi si aici. Am placerea de a-i avea invitati la Strasbourg, zilele acestea, pentru a le arata un colt din Europa, dar si pentru a arata Europei un grup inimos de mici ecologisti romani.

Anunțuri

Un comentariu

 1. Buna sa va fie inima, buna noastra doamna Daciana Sarbu!

  Mare bucurie ne-ati facut cu aceste cuvinte ale domniei voastre! De altfel, cunoscandu-va de acum si mai bine, stim ca aveti mare iubire de copii si de tot ce tine natura!
  Speram ca zilele acestea sa punem multe poze si ganduri pe blogul nostru pentru a arata tuturor celor iubitori cata bucurie a fost pe chipurile noastre, de cata dragoste am avut parte din partea doamnei Daciana Sarbu, a domnisoarelor Georgiana, Susana si Raluca!
  Va multumim din tot sufletul pentru caldura sufletelor domniilor voastre!

  Va asteptam pe blogul nostru si in coltisorul nostru de rai, Sincai!
  echipa verde „Prietenii Naturii”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s