Parlamentul European nu vrea alimente provenite din animale clonate

„Eurodeputata PSD Daciana Sarbu, membra a Comisiei pentru mediu, sanatate si siguranta alimentara a Parlamentului European (ENVI), a declarat, miercuri, ca PE a confirmat, prin vot, faptul ca doreste interzicerea alimentelor provenind din animalele clonate, pentru siguranta cetatenilor Uniunii Europene.

Declaratia a avut loc in contextul adoptarii, de catre plenul PE, a raportului privind „noile alimente”, dosar in care europarlamentarul roman a stabilit pozitia social-democratilor europeni (raportor „din umbra” S&D).  

In viziunea deputatei europene, cea mai controversata chestiune a raportului este cea a animalelor clonate. „Consiliul si Comisia vor sa reglementeze alimentele provenind din animale clonate (si deci sa le permita existenta). Noi, Parlamentul, ne-am opus. Nu vrem sa permitem alimente din animale clonate pe mesele cetatenilor europeni, iar azi ne-am repetat cerinta pentru initierea unei reglementari separate din partea CE privind interzicerea acestora „, a afirmat ea.

Potrivit Dacianei Sarbu, Parlamentul va negocia acum cu statele membre, in Consiliul UE, forma finala a regulamentului. Negocierile vor incepe in septembrie, cele doua institutii avand la dispozitie 8 saptamani pentru a ajunge la un acord. Alimentele noi sunt reglementate din 1997. Parlamentul European a votat in favoarea unei propuneri modificate pentru a actualiza legislatia existenta”.

Reclame

2 gânduri despre “Parlamentul European nu vrea alimente provenite din animale clonate

  1. Trăieşti nu doar în prezent, ci şi în viitor. Felicitări, Daciana! Am dori o atitudine la fel de implicată ca a ta în probleme concrete şi din partea celorlalţi europarlamentari, nu doar declaraţii cvasi-zilnice generale.

  2. Clonarea este încă prea scumpă pentru a fi eficientă din punct de vedere al economiei agro-industriale, dar modificările genetice pentru plante deja au preluat întreaga piaţă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.