CE nu trebuie sa mai permita experimente cu sanatatea cetatenilor UE

„Daciana Sarbu, eurodeputat PSD, membru al Comisiei de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din PE, a solicitat, in plenul Parlamentului European de la Strasbourg, renuntarea la experimente care pot pune in pericol sanatatea cetatenilor europeni si a mediului inconjurator. Declaratia a avut loc in contextul in care s-a aflat recent ca produse provenite de la animale clonate, din America de Nord, au patruns in lantul alimentar european, in lipsa unor reglementari stricte in acest sens.

Daciana Sarbu sustine ca aceste alimente ar trebui interzise, din motive care tin atat de sanatatea publica si de protejarea mediului, precum si din considerente de ordin etic. “Exista argumente serioase impotriva alimentelor provenite de la animale clonate. Nu exista, in schimb, dovezi clare ale beneficiilor oferite de acestea. Pentru Comisie, este momentul sa propuna o solutie concreta in legatura cu aceasta problema”, a afirmat eurodeputata, adaugand: “Nu avem voie sa permitem experimente care sa se joace cu sanatatea cetatenilor europeni sau a mediului inconjurator”.

Europarlamentarul PSD a solicitat legislativului european sa renunte la perspectiva strict comerciala atunci cand analizeaza aceasta problema si sa puna in prim-plan obiectivul protejarii cetatenilor sai: “Ni se spune ca nu putem interzice intrarea acestor alimente in UE fara a incalca obligatiile stabilite de Organizatia Mondiala a Comertului. Dar UE a mai decis sa opreasca intrarea pe piata a unor produse atunci cand au existat dubii legate de beneficiile aduse consumatorilor sau ingrijorarea ca acestia sunt indusi in eroare. Vom lua in considerare toate posibilitatile legale de a implementa o asemenea interdictie”, a afirmat eurodeputata. Mai mult, Daciana Sarbu a sustinut ca OMC trebuie sa-si adapteze reglementarile astfel incat sa tina cont si de criterii de ordin etic sau de protectia mediului

Daciana Sarbu stabilit pozitia grupului socialist in dosarul privind alimentele noi, care a analizat inclusiv problema alimentelor provenite de la animale clonate. Raportul a fost adoptat de Parlamentul European in luna iulie”.

Reclame

2 gânduri despre “CE nu trebuie sa mai permita experimente cu sanatatea cetatenilor UE

  1. Marea întrebare este de ce s-au introdus produse provenite de la animale clonate, din America de Nord, au pătruns în lanţul alimentar european. Există o vorbă, Follow The Money. Când clonarea este un proces atât de greoi şi relativ costisitor, de ce există un interes de introducere a produselor din animale clonate în lanţurile alimentare europene? Ar fi un efort care nu respectă regulile economiei… Ceva nu se leagă. Bani dictează orice acţiune.

  2. Eu nu cred ca e scumpa clonarea; adica, scumpa a fost cercetarea premergatoare, pana s-au prins cum se procedeaza. Clonarea e un procedeu care ieftineste mancarea, prin urmare aduce profituri enorme companiilor producatoare de alimente.
    Sunt de acord cu Follow the money. Si pana la urma va ceda si Comisia Europeana si va permite alimentele astea si in UE. Din motive de… money.
    Le doresc forta de munca celor care incearca sa se opuna. Cinste lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.