Raportul privind rolul strategic al agriculturii – adoptat in Comisia AGRI

„Miercuri 1 decembrie 2010, la Bruxelles, Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul European a adoptat raportul Dacianei Sarbu privind „Recunoasterea rolului strategic al agriculturii in contextul securitatii alimentare”, care solicita venituri decente pentru producatorii agricoli, finantarea agriculturii traditionale si a productiei bio, precum si extinderea programelor sociale si nutritionale.

Printre principalele prevederi din raport propuse de Daciana Sarbu si votate de colegii europarlamentari se numara mentinerea programelor cu finantare europeana care asigura hrana persoanelor defavorizate, dar si a programelor nutritionale prin care se ofera fructe si legume in scoli, alaturi de crearea altor programe care incurajeaza alimentatia sanatoasa.

Un capitol fundamental al raportului este cel care subliniaza importanta agriculturii traditionale, a productiei bio, precum si a agriculturii la scara mica, pe care autoarea raportului le considera esentiale pentru aprovizionarea pietelor locale cu alimente proaspete si de calitate. Daciana Sarbu a solicitat Comisiei Europene sa prevada instrumente financiare concrete care sa sprijine aceste tipuri de agricultura.

Eurodeputata PSD a subliniat, in cadrul aceluiasi document, nevoia ca Politica Agricola Comuna sa fie mai echitabila, in special in privinta distributiei platilor directe catre statele membre si in interiorul acestora.

Daciana Sarbu a atras atentia si asupra scaderii veniturilor agricultorilor, cerand ca acestia sa fie remunerati decent, datorita rolului lor in producerea hranei de calitate.

Raportul mai subliniaza si nevoia de transparenta si corectitudine in interiorul lantului alimentar, precum si oportunitatea crearii de stocuri mondiale pentru asigurarea securitatii alimentare in caz de criza si pentru regularizarea preturilor in caz de volatilitate extrema.

Dupa adoptarea de catre Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala, raportul urmeaza sa fie votat, in luna ianuarie, in plenul Parlamentului European”.

Reclame

3 gânduri despre “Raportul privind rolul strategic al agriculturii – adoptat in Comisia AGRI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.