Comisia Europeana trebuie sa intervina impotriva cresterii preturilor la alimente

‘Daciana Sarbu, europarlamentar PSD, a cerut Comisiei Europene sa ia masuri urgente impotriva cresterii preturilor la alimente si sa se implice mai mult in sprijinirea agricultorilor europeni. In opinia sa, noua politica agricola comuna trebuie sa garanteze alimente la preturi accesibile pentru cetateni si venituri decente pentru producatori.

Eurodeputata, membra in Comisia de Agricultura si Dezvoltare rurala (AGRI) a PE, a atras atentia ca indicele FAO al preturilor la alimente a atins in luna ianuarie un nivel record, iar aceasta situatie loveste in primul rand in categoriile cele mai vulnerabile de populatie. Acestea sunt deja afectate de criza economica, iar preturile tot mai mari ale hranei le ameninta insasi supravietuirea.

Costurile mereu crescande ale produselor alimentare nu se reflecta, insa, in veniturile producatorilor agricoli, a subliniat eurodeputata. “Tin sa subliniez ca, de cele mai multe ori, cresterea preturilor la alimente nu are efecte si asupra cresterii veniturilor fermierilor – ci dimpotriva”, a afirmat Daciana Sarbu, adaugand ca, din cauza numarului mare de intermediari, veniturile agricultorilor “sunt departe de a fi echitabile”.

Eurodeputata a solicitat din nou, masuri concrete de combatere a speculatiilor de pe piata agricola, dupa ce a insistat asupra acestei probleme si in cadrul raportului pe care l-a realizat in numele Comisiei AGRI – raport adoptat de plenul Parlamentului European in ianuarie 2011.

Daciana Sarbu a insistat asupra faptului ca problema preturilor alimentare este un argument in favoarea mentinerii Politicii Agricole Comune a UE, in contextul in care au aparut recent voci care se pronunta impotriva acesteia.

Eurodeputata PSD si-a exprimat speranta, in plenul Parlamentului de la Strasbourg, ca Politica Agricola Comuna post 2013 “va  garanta cetatenilor accesul la alimente cu preturi rezonabile, iar agricultorilor – dreptul la venituri decente”’.

 

Reclame

2 gânduri despre “Comisia Europeana trebuie sa intervina impotriva cresterii preturilor la alimente

 1. Păi şi cam ce s-ar putea face. Scăderea preţurilor s-ar putea face numai dacă vor apărea aceste alimente în exces pe piaţă. Doar nu se poate face un mercurial…

  România are un program numit Primul Siloz. Dacă acest program nu ar fi fost blocat şi grâul românesc nu ar fi fost vândut, pe nimica toată, ci ar fi stat cuminte într-un siloz, astăzi altfel stam.

 2. Buna seara,
  Este adevarat ca nu am primit niciodata raspuns la ce am trimis legat de acest subiect, dar nu voi obosi sa sper…
  O sa ma intrebati – de ce ? Iar eu am sa va raspund : daca as obosi copii mei ar insemna sa moara, asa ca nu am de ales si nu trebuie sa obosesc – priveste si spune-mi daca ati fi eu, ce ati face, ati continua, sau ati obosi :

  http://www.acasatv.ro/noutati-acasa/emisiuni/la-povestiri-adevarate-doua-surori-gemene-au-urgent-nevoie-de.html

  http://bit.ly/fOhOCw

  http://sustin.ro/loredana-si-adelina/

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/gemenele-condamnate-sa-imparta-o-boala-rara-922230.html

  Multumesc ca macar mi-ati dat sansa sa sper ca n-am sa obosesc…
  Daniela Zaharia
  tel.0763664224

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.