Verificarea sigurantei nucleare in UE este o prioritate

„Daciana Sarbu, europarlamentar PSD, a solicitat Comisiei Europene revizuirea urgenta a situatiei sigurantei nucleare din UE, aducand in discutie inclusiv ingrijorarile romanilor cu privire la centrala nucleara de la Cernavoda.

Eurodeputata a subliniat ca actuala criza din Japonia genereaza ingrijorari cu privire la siguranta centralelor nucleare din toata lumea, inclusiv de pe teritoriul UE. “Cetatenii din Romania sunt, pe buna dreptate, preocupati de siguranta centralei de la Cernavoda, mai ales ca presa ridica, in aceste zile, multe semne de intrebare in privinta sa”, a adaugat Daciana Sarbu, solicitand Comisiei Europene sa monitorizeze atent, impreuna cu autoritatile competente din statele membre, starea centralelor nucleare din spatiul comunitar.

In opinia sa, toate statele membre ar trebui sa recurga la controale severe si complete ale centralelor nucleare, iar o verificare urgenta a situatiei sigurantei nucleare este absolut necesara la nivelul intregii Uniuni Europene, deoarece “in mai multe state membre populatia se intreaba daca este suficient protejata in cazul unor dezastre naturale care ar putea afecta centralele nucleare”.

Daciana Sarbu, membra in Comisia de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din Parlamentul European, a ridicat in fata plenului PE si problema contaminarii radioactive a alimentelor produse in Japonia, sustinand ca “este esential ca alimente contaminate provenite din Japonia sa nu patrunda pe piata UE si sa nu ajunga pe mesele cetatenilor europeni”.

Reactia rapida in cazul dezastrelor a fost de asemenea ridicata in discutie, in contextul catastrofei nipone. „Situatia dramatica din Japonia ne arata, inca o data, ca pentru a proteja populatia, trebuie sa facem tot posibilul sa cream mecanisme de reacție rapida in caz de dezastre”, a subliniat Daciana Sarbu in finalul interventiei sale”.

 

 

Reclame

Un gând despre “Verificarea sigurantei nucleare in UE este o prioritate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.