Tara ororilor

Tara ororilor, si nu Gradina Carpatilor: iata care ar fi un slogan de tara mai potrivit pentru Romania. Poate ca nu ar vorbi despre atractiile si frumusetile tarii, insa ar reflecta cu acuratete si cu sinceritate realitatea asa cum e ea. In fond, cum anume ne punem noi in valoare frumusetile? Nu avem autostrazi care sa duca turistii la muntii si peisajele spectaculoase, nu avem grija de miracole precum Delta, construim zgarie-nori la radacina putinelor catedrale si suntem pe cale sa pulverizam o intreaga regiune pentru ca o firma straina sa faca profit culegand cateva particule de aur. Mai nou, suntem gata sa masacram niste animale care in alte tari ar intra direct in topul atractiilor din brosurile turistice, fara niciun motiv rational.

Poate ca Romania si-ar crea un loc aparte pe piata turistica mondiala daca ar promova rezultatele talentului aparte al actualei guvernari pentru orori. Tara in care pensionarii sunt lasati sa moara de foame si sacrificati pentru pacatul de a fi imbatranit in timpul mandatului “lor”. Tara in care scolile si spitalele se inchid fiindca nu sunt profitabile pentru “ei”, iar batranii sunt lasati sa moara si copiii – sa abandoneze scoala. Tara in care accidentele rutiere provoaca un genocid tacut, dar banii europeni cu care s-ar putea construi autostrazi raman la Bruxelles ori ajung in buzunarele clientelei. Tara unde o specie semi-salbatica de animale dintr-o regiune protejata este masacrata fara rezerve. Ar fi o brosura turistica socanta, nu-i asa? Insa ar oglindi realitatea asa cum e.

Caii salbaticiti din Delta ar fi, in orice alt stat membru UE, un trofeu turistic, ocrotit, ingrijit, pus in valoare si prezentat oamenilor ca o mica minune locala: o specie candva domestica, reintoarsa la natura, reinvatand comportamentul stramosilor si uimind prin modul in care se adapteaza. O minune in interiorul altei minuni – Delta insasi, o capodopera a biodiversitatii. La noi, sunt capturati cu brutalitate, incarcati in camione si trimisi la moarte. Iar autoritatile de toate felurile asista de pe margine si gasesc justificari, acolo unde logica, morala si umanitatea ar trebui sa le spuna ca aproba si consimt o oroare.

Nu doar iubitorii de animale ar trebui sa fie revoltati de aceasta intamplare. Fiindca ea este doar una dintr-un sir de masacre si orori, care au victime dintre cele mai diverse. Iar victima principala este Romania insasi, care va ramane in urma “lor” secatuita, bolnava, salbaticita, lipsita de orice speranta.

Cum sa ne crestem copiii intr-o tara a ororilor? Cu siguranta nu vom afla raspunsul din partea celor care ne conduc astazi.

Reclame

Un gând despre “Tara ororilor

  1. Unfortunately,Now Romania Is In A Comeback Orange Dictature Of The Ugly One Man Show,Same Policy Like Ceausescu 20years Ago:-The State I Am-
    Let’s Hope In 2012 The Social Democratic Party In USL Will Bring2All Of Us A True Romania Policy for A New2morrow!
    ~ God Bless Romania& Romanian People~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.