O problema de sanatate publica

Atunci cand am initiat – Adina Valean si cu mine, alaturi de alti doi colegi, Elisabeth Jeggle si Janusz Wojciechowski – declaratia scrisa privind cainii fara stapan, am avut in vedere o realitate simpla: vorbim de o problema intalnita in mai multe tari membre UE, si de un fenomen care afecteaza major sanatatea si siguranta publica. Prin urmare, e nevoie de masuri coordonate la nivelul UE, de politici comune, eficiente, concordante cu legile comunitare si ferite de excese.
Am cerut, prin intermediul acestui instrument europarlamentar, ca statele membre sa adopte strategii privind gestionarea populatiei canine, care sa cuprinda masuri precum sterilizarea animalelor cu si fara stapan, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului detinerii responsabile de animale de companie. Se stie ca una din cauzele iesirii de sub control a acestui fenomen este abandonarea cainilor de catre fostii lor stapani – de aceea reglementarea ferma a limitelor si exigentelor pe care le presupune detinerea unui animal de companie face parte, obligatoriu, dintre masurile necesare, ca si informarea publica a oamenilor cu privire la aceste reguli. Mai mult, am sugerat Comisiei sa recomande statelor membre, ca masura de a evita raspandirea bolilor, identificarea si inregistrarea obligatorie a fiecarui caine, prin sisteme compatibile la nivelul UE.
Nu este un demers pro-caini: este inainte de toate un gest pro-oameni. 
Gestionarea eficienta a problemei animalelor fara stapan ne protejeaza sanatatea, ne apara copiii, ne mentine strazile sigure si curate si, in acelasi timp, ne permite sa ne comportam fara brutalitate fata de animale.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.