Agricultura este un sector de interes strategic, iar functionarea sa nu poate fi lasata exclusiv in seama fortelor pietei

Comisia de Agricultura si dezvoltare rurala (AGRI) a Parlamentului European a adoptat luni proiectul de aviz realizat de eurodeputata Daciana Sarbu (PSD) referitor la o strategie eficienta privind materiile prime pentru Europa. Avizul reprezintă punctul de vedere al Comisiei AGRI destinat Comisiei pentru Industrie, cercetare si energie (ITRE).

Avizul are ca tema principala materiile prime agricole si rolul acestora in garantarea securitatii alimentare, documentul sustinand ca este nevoie de o strategie coerenta a forurilor europene in ceea ce priveste produsele agricole de baza.

Eurodeputata subliniază, in textul avizului realizat in numele Comisiei AGRI, ca agricultura europeana are puține sanse de supravietuire daca nu mentine o politica agricola comuna si un mecanism de sprijin direct. De asemenea, avizul abordeaza si tema speculațiilor de pe piata agricola, subliniind nevoia de combatere a volatilitatii extreme a preturilor si reamintind ca agricultura este un sector de interes strategic, iar functionarea sa nu poate fi lasata exclusiv in seama fortelor pietei.

„Așa cum afirmam si in raportul meu referitor la rolul strategic al agriculturii in contextul securității alimentare, este nevoie de instrumente pentru a combate volatilitatea extrema a preturilor, si sper ca noua Politica Agricola Comuna va contine instrumente de piata robuste pentru combaterea acestui fenomen”, afirma Daciana Sarbu. „Am dorit sa evidentiez si faptul ca nu intotdeauna cresterea preturilor la produsele agricole de baza inseamna venituri mai mari pentru fermieri, iar aceasta instabilitate a pietei aduce dezavantaje si consumatorilor, dar si producatorilor. O politica agricola comuna puternica trebuie sa functioneze in asa fel incat sa garanteze venituri decente pentru agricultori”, adauga eurodeputata

Avizul realizat de Daciana Sarbu urmeaza sa fie votat in Comisia ITRE, insotind raportul care exprima punctul de vedere al acestei comisii pe acelasi subiect.

Daciana Sarbu activeaza in Comisia de Agricultura si dezvoltare rurala, precum si in Comisia de Mediu, sanatate publica si siguranta alimentara a Parlamentului European.

Un gând despre “Agricultura este un sector de interes strategic, iar functionarea sa nu poate fi lasata exclusiv in seama fortelor pietei

  1. Buna-seara! Numele meu este Bianca Florea si sunt absolventa a Facultatii de Biotehnologii Bucuresti. Doresc sa va contactez in legatira cu o problema de educatie. Cum pot lua legatura cu Dvs.? Va multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.