Comisia de agricultură a Parlamentului European a adoptat avizul Dacianei Sârbu privind materiile prime agricole

COMUNICAT DE PRESA

Comisia de Agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European a adoptat luni proiectul de aviz realizat de eurodeputata Daciana Sârbu (PSD) referitor la o strategie eficientă privind materiile prime pentru Europa, ca punct de vedere al Comisiei AGRI destinat Comisiei pentru Industrie, cercetare şi energie (ITRE).

Avizul are ca temă principală materiile prime agricole şi rolul acestora în garantarea securității alimentare, documentul susținând că este nevoie de o strategie coerentă a forurilor europene în ceea ce privește produsele agricole de bază. Eurodeputata subliniază, in textul avizului realizat în numele Comisiei AGRI, că agricultura europeană are puține șanse de supraviețuire dacă nu menține o politică agricolă comună şi un mecanism de sprijin direct. De asemenea, avizul abordează şi tema speculațiilor de pe piața agricolă, susţinând nevoia de combatere a volatilităţii extreme a preţurilor şi reamintind că agricultura este un sector de interes strategic, iar funcționarea sa nu poate fi lăsată exclusiv în seama forțelor pieței.

„Așa cum afirmam şi în raportul meu referitor la rolul strategic al agriculturii în contextul securității alimentare, este nevoie de instrumente pentru a combate volatilitatea extremă a preţurilor, şi sper că noua Politică Agricolă Comună va conține instrumente de piață robuste pentru combaterea acestui fenomen”, afirmă Daciana Sârbu.

„Am dorit să evidențiez şi faptul că nu întotdeauna creșterea preţurilor la produsele agricole de bază înseamnă venituri mai mari pentru fermieri, iar această instabilitate a pieței aduce dezavantaje şi consumatorilor, dar şi producătorilor. O politică agricolă comună puternică trebuie să funcționeze în așa fel încât să garanteze venituri decente pentru agricultori”, a adăugat eurodeputata social-democrată.

Avizul realizat de Daciana Sârbu urmează să fie votat în Comisia ITRE, însoțind raportul care exprimă punctul de vedere al comisiei pe același subiect. Daciana Sârbu activează în Comisia de Agricultură şi dezvoltare rurală, precum şi în Comisia de Mediu, sănătate publică şi siguranță alimentară a Parlamentului European.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.