Solicitam PDL sa precizeze daca afirmatiile lui Urban privind tragedia din Norvegia exprima pozitia partidului

„Europarlamentarii PSD condamna vehement declaratiile recente facute de senatorul Iulian Urban privind tragedia din Norvegia, pe care le califica drept ”iresponsabile si cu puternice valente fascistoide”.

 

PSD se delimiteaza de aceste declaratii extremiste, profund anti-democratice, care nu doar ca vin intr-un moment deosebit de tragic pentru Norvegia si intreaga Uniune Europeana, dar legitimeaza in mod absurd actiunile unui criminal si orice alte astfel de actiuni teroriste trecute sau viitoare. Gestul lui Iulian Urban este cu atat mai condamnabil cu cat vine din partea unui membru al PDL, senator al Romaniei.

 

Solicitam PDL sa precizeze cat mai rapid posibil daca afirmatiile senatorului Urban exprima pozitia partidului. Este inadmisibil ca un parlamentar, membru al unui partid ce face parte din grupul popularilor europeni sa lanseze astfel de aberatii fascistoide. Prin astfel de manifestari, PDL se apropie de extrema dreapta, mai ales in contextul in care nu este este pentru prima data cand membri ai PDL exprima opinii cu caracter fascist sau xenofob!

 

Subliniem ca politicile de stanga au permis pastrarea pacii sociale si integrarea imigrantilor. Europa are nevoie de imigranti. Integrarea lor a decurs normal pana in momentul in care politicieni iresponsabili, precum domnul Urban, au folosit acest subiect pentru a atrage voturi. Imigrantul a devenit tap ispasitor pentru neputinta guvernelor de a rezolva problemele cetatenilor.

 

Atragem atentia inclusiv asupra faptului ca, potrivit informatiilor aparute pana acum in presa nationala, printre victimele atentatului de la Oslo se numara si o romanca, data disparuta de autoritatile norvegiene.

 

In aceste momente dramatice suntem alaturi de familiile vicitmelor si de toata comunitatea internationala implicata in lupta impotriva terorismului. Astfel de atacuri, impotriva unui popor pasnic si civilizat nu fac decat sa ne intareasca convingerea ca libertatea, democratia, toleranta si pacea trebuie sustinute si promovate cu orice pret. Ne exprimam, de asemenea, regretul profund pentru pierderile suferite de Partidul Laburist si transmitem condoleante intregului popor norvegian. Familia socialista este, in aceste zile, alaturi de Norvegia”.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.