Raportor pe tema alimentelor pentru nevoi nutritionale speciale

„Daciana Sarbu, eurodeputata PSD, a fost desemnata raportor din umbra al Grupului Socialist din Parlamentul European pe tema alimentelor destinate unor nevoi nutritionale speciale.

 

Raportul va avea ca scop imbunatatirea regulilor care privesc productia si comercializarea alimentelor destinate copiilor (atat cei sub un an, cat si cei intre 1-3 ani), precum si persoanele care sufera de afectiuni ce presupun restrictii nutritionale. Noile reguli vor privi atat continutul produselor, cat si informatiile de pe eticheta acestora. De asemenea, prin aceste reglementari se vor stabili si listele de vitamine sau alte tipuri de suplimente care pot fi adaugate printre ingredientele acestor produse.

Astfel, propunerea legislativa acopera produse precum laptele praf, cerealele pentru micul dejun, alimentele fara gluten, alimentele dietetice etc.

Obiectivul acestei propuneri legislative este sa simplifice reglementarile existente si sa asigure standardizarea lor pe teritoriul intregii Uniuni Europene. “Aceste produse sunt adesea subiectul multor abuzuri; fiind destinate unor categorii de consumatori cu nevoi specifice, speculand buna credinta a acestora, de multe ori producatorii pretind pe eticheta beneficii pe care alimentul nu le ofera. Așa vedem pe raft, de exemplu, lapte praf care “imbunatateste vederea sugarilor”, deși nu exista niciun studiu care sa demonstreze așa ceva. Vrem ca prin contributia noastra, la PE, sa facem in așa fel incat regulile sa fie dure, clare si uniforme in tarile UE”, subliniaza Daciana Sarbu.

Eurodeputata, membra in Comisia de Mediu, Sanatate publica si Siguranta alimentara, va stabili pozitia Grupului S&D in acest dosar”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.