Scrisoarea europarlamentarilor PSD catre Nicolas Sarkozy

„Domnule presedinte,

Sunteti desigur la curent cu mesajele profund anti-romanesti pe care membri ai administratiei dumneavoastra le vehiculeaza in aceasta perioada. Nu cunoastem motivatia lor, desi ne putem imagina ca are legatura cu atmosfera electorala din tara dumneavoastra. Vrem sa va atragem atentia insa ca acest exercitiu retoric si electoral face mult rau romanilor si Romaniei, iar responsabilitatea va apartine inclusiv dumneavoastra, care patronati acest abuz. Relatia dintre Romania si Franta este una veche, validata de istorie si consolidata de legaturi culturale puternice. Candva Romania era tara de unde i-ati importat pe Brancusi, Cioran sau Ionescu. Astazi, ii numiti pe romani “infractori” si faceti publice harti ale mafiilor care va fura telefoanele mobile. Nu pareti constienti ca astfel de gesturi – excesive prin generalizare – fundamenteaza o neincredere  intre romani si francezi care va avea efecte adanci.

Domnule presedinte, infractiunile nu au patrie. Ele au autori individuali si apar acolo unde teritoriul le permite. Infractionalitatea, indiferent cine o comite, infloreste acolo unde intalneste teritoriu slab, adica institutii care nu reactioneaza prompt sau eficient. Daca aveti o problema cu infractorii, indiferent de unde ar proveni ei, luati cele mai drastice masuri pe care vi le permit legile si reinstaurati ordinea si siguranta in societatea dumneavoastra. Faptul ca dumneavoastra aratati cu degetul catre o alta nationalitate nu-i va face pe cetatenii francezi sa se simta mai protejati, ci dimpotriva, sa creada ca sunt expusi unui pericol urias, pe care dumneavoastra nu sunteti in stare sa-l gestionati.

Domnule presedinte, va cerem sa puneti cat mai repede ordine in modul in care administratia dumneavoastra se raporteaza la cetatenii romani si sa incepeti sa-i tratati din nou ca pe niste egali, si nu ca pe niste inferiori. Va cerem sa nu faceti rau, in mod gratuit, unei natiuni care va furnizeaza, printre altele, medici pentru localitatile dumneavoastra rurale, si, din cand in cand, oameni de cultura geniali cu care ajungeti sa va mandriti.

Dupa ce ati inchis usa romanilor pe piata muncii, nu recurgeti acum si la jignirea nejustificata a unui intreg popor, pentru a va convinge compatriotii ca-i protejati de ‘marele pericol romanesc’”.

3 gânduri despre “Scrisoarea europarlamentarilor PSD catre Nicolas Sarkozy

  1. amintiti si de george enescu ,dar si de ramura regala Ana de Bourbon-Parma….dar probabil este mai ocupat de realegerea in functia de presedinte….si asta conteaza mai mult(pentru el) decat ……imaginea negativa a unor romi/tigani/romani….si oricum stie ce face ca are si experienta ca ministru de interne…(vedeti ce expresii s-au utilizat de presedinteel romaniei in exercitiu..confiscare de telefon ,expresie,palma si poate va veti asocia ….)..intrebare daca Nicolas Sarkozy se axeaza pe imaginea asta …Dominique Strauss-Kahn pe cea sexuala….poate mai apare si o alta persoana…femeie/barbat care se va axa pe valori nu chestiuni negative…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.