Parlamentul European a adoptat initiativa noastra cu privire la gestionarea cainilor vagabonzi

„Parlamentul European a adoptat joi, in sesiunea plenara de la Bruxelles declaratia scrisa a eurodeputatelor Daciana Sarbu (PSD) si Adina Valean (PNL) care solicita masuri eficiente si corecte, in plan european, pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi. Declaratia – initiata alaturi de eurodeputatii Elisabeth Jeggle, Raül Romeva i Rueda si Janusz Wojciechowski – indemna statele membre sa adopte strategii privind gestionarea populatiei canine, care sa cuprinda masuri precum sterilizarea animalelor cu si fara stapan, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului detinerii responsabile de animale de companie.

Actiunea a pornit de la amenintarea reprezentata de cainii fara stapan la adresa sanatatii si a sigurantei publice, in mai multe tari membre UE, si precum si de la realitatea masurilor ineficiente, lipsite de rezultate si adesea marcate de cruzime la adresa animalelor, aplicate sau planificate de unele state precum Romania. Europarlamentarii urmaresc, prin initiativa lor, generarea de politici coordonate, eficiente, concordante cu legile comunitare si ferite de excese, la nivelul intregii Uniuni Europene.

“Ne dorim strazi curate si sigure, si ne dorim acest lucru fara a apela la cruzime fata de animale sau la incalcarea legilor comunitare. Acest fenomen provoaca, in fiecare zi, suferinta unui mare numar de oameni, si niciuna din masurile la care s-a recurs pana acum nu a dus la controlarea fenomenului. O politica la nivel european poate aduce in sfarsit o solutie, oferindu-le statelor membre si directiile acceptabile de actiune, si limitele acestora”, subliniaza Daciana Sarbu.

“Comisia Europeana are acum obligatia sa propuna, pe baza recomandarilor noastre, un set de masuri valabile pe tot teritoriul UE, care sa se aplice uniform, sa duca la rezultate rapide si sa respecte spiritul legilor europene, inclusiv a celor referitoare la bunastarea animalelor. Este o sansa importanta de a controla o problema deosebit de dificila pentru state precumRomania”, afirma Adina Valean.

Declaratia urmareste, printre altele, reglementarea clara a limitelor si exigentelor pe care le presupune detinerea unui animal de companie, avand in vedere ca una dintre cauzele amplorii acestui fenomen este abandonarea cainilor de catre fostii lor stapani.  De asemenea, pentru a se evita raspandirea bolilor, documentul propune identificarea si inregistrarea obligatorie a tuturor cainilor, prin sisteme compatibile la nivelul UE.

Declaratia scrisa a primit sustinerea – prin semnatura – a unei majoritati formate din aproximativ 400 de europarlamentari, devenind astfel pozitie oficiala a Parlamentului European si s-a bucurat de sprijinul societatii civile pe intreg teritoriul Uniunii”.

Reclame

34 de gânduri despre “Parlamentul European a adoptat initiativa noastra cu privire la gestionarea cainilor vagabonzi

 1. E un paradox. In momentul in care ne-am dat seama ca aceasta conducere a tarii, doreste uciderea cu orice pret a cainilor, desi stia clar ca uciderea implica acte de cruzime, cheltuieli mari si suferinta pentru animale si cei care respecta animalele, ne-am dat seama ca aceleasi masuri sunt luate si impotriva oamenilor. Poate ca tocmai atunci lupta a devenit mai inversunata impotriva unei conduceri bolnave, corupte, arogante, care incalca toate drepturile. Acesta este si momentul in care trebuie sa multumim si mass-mediei pentru ca ne-a aratat adevarata fata monstruoasa a PDL, in incercarea de a manipula pentru ca uciderea in chinuri a cainilor sa fie legalizata. Este incredibil, cum de la o lupta pentru viata animalelor, am continuat cu lupta pentru viata noastra. Este incredibil cum a degenerat si violenta din violenta impotriva animalelor, in violenta impotriva oamenilor. Si asta numai datorita unui partid iresponsabil, certat cu legea, dornic sa incalce toate drepturile oamenilor si ale animalelor, chiar cu grave afectiuni psihice as putea spune.
  Va multumesc din suflet pentru tot ce ati facut pentru noi. Ne-ati dovedit ca vorbele nu raman doar vorbe!
  Ma inclin in fata dvs. si a Dlui. Ponta, desi trebuie sa spun ca mi-a fost teama de pozitia PSD fata de aceasta problema. Cum de la capul PDL s-a imputit pestele, de la capul PSD asteptam ca Romania sa redevina o tara proaspata, o tara normala, o tara civilizata. Multumim ca ati inteles ca rezolvarea acestei probleme nu este uciderea. Cum de dvs. ati inteles si altii nu au dorit sa inteleaga ne este foarte clar.
  Avem nevoie de oameni ca dvs. la conducerea tarii. Va rog ca pe viitor sa aveti grija si de copiii cu autism (sa fie sustinut de la bugetul de stat tratamentul pentru ei pentru ca sunt recuperabili), de spitale (avem medici buni care pleaca din Romania si ne mor copiii in spitale), de pensionari (pentru ca sunt bunicii nostri, care ne-au crescut), de educatie (pentru ca numai cu oameni educati se poate ridica o tara) si de noi toti, pentru ca vrem sa muncim, sa reconstruim tara. Asta nu vrea nimeni sa inteleaga: daca tara e bogata si oamenii sunt bogati. Invers nu a mers niciodata.
  Pentru cei care vor spune ca sunt PSD-ista, trebuie sa le spun ca nu sunt. Nu am culoare politica, dar imi iubesc tara, iubesc copiii si iubesc animalele. Asta sunt si pentru asta voi lupta cat de mult voi putea. Pot sa inteleg ca toti vor sa asigure viitorul copiilor lor, dar nu furind de la gura copiilor altora.

 2. dupa o lunga asteptare, o victorie bine meritata, pentru aceste creaturi dependente de compasiunea si integritatea noastra morala. Felicitari!

 3. Felicitari pentru initiativa dumneavoastra.
  Pacat ca dra EBA nu este interesata de soarta ciinilor, are cu cine sa semene.

 4. Intreaga suflare romaneasca a iubitorilor de animale traieste in aceste momente o imensa bucurie care in parte, vi se datoreaza si dvs.

  Va multumesc din suflet doamna Daciana Sarbu si totodata si celorlati 4 initiatori ai Declaratiei scrise no 26/2011, pentru imensul efort depus impreuna pentru ca in sfarsit, dupa multi ani de asteptari, Parlamentul European sa ia atitudine si sa se implice cu adevarat in ceea ce inseamna o directie corecta si eficienta cu privire la gestionarea populatiei canine pe intreg cuprinsul statelor ce formeaza Uniunea Europeana.

  Aceasta mare reusita, adoptarea acestui important document reprezinta un moment crucial in ceea ce priveste viitorul bietelor animale ale strazilor, si cu predilectie viitorul animalelor ce-si traiesc viata nefericita pe strazile Romaniei. Reprezinta deasemenea primul pas spre impunerea unor solutii reale, civilizate, umane, care in acelasi timp sa fie in acord cu dreptul la viata al animalelor dar mai ales in acord cu studiile de specialitate care toate arata in modul cel mai evident cu putinta ca nu crima impotriva lor este masura eficienta ci controlul reproductiei este cu adevarat solutia optima pe termen mediu si definitiva pe termen lung.

  Mii de multumiri inca odata si va doresc dna Daciana Sarbu o la fel de imensa bucurie asemanatoare cu cea care o simt eu acum, familia mea si prietenii nostri care iubim animalele.

  Avedis Ghazarian,
  Bucuresti, 14 Oct. 2011

 5. Multumim din suflet! Trebuie sa precizez ca miercuri seara, cand am aflat ca mai erau necesare 40 se semnaturi, am declansat o am declansat o campanie intensiva de mobilizare – am redactat o scrisoare in engleza pentru toti membrii P.E., le-am trimis-o tuturor, am raspandit-o pe net pentru a o expedia cat mai multa lume – iar a doua zi, am vazut rezultatul: nu 369 de semnaturi, cate erau necesare, ci 400! Eforturile noastre reunite au dat roade – motiv de bucurie, dar mai ales de recunostinta pentru dumneavoastra, initiatorii Declaratiei! In continuare, ramanem impreuna, pentru a duce lupta mai departe, pana cand Parlamentul European va emite o lege propriu-zisa in sensul care ne intereseaza – cu cat mai curand, cu atat mai bine. Cu totii vom avea numai de castigat: cetatenii Romaniei vor scapa de grija si teama cainilor fara stapan, iar cainii vor disparea din spatiul public treptat dar sigur, asa cum e firesc: natural, uman, fara sacrificii si suferinte nedrepte si inutile. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 6. Va felicit.

  Pentru prima oara auzim la un nivel politic extrem de inalt PROPUNERI CORECTE pentru cainii strazi: „Declaratia nr. 26/2011 solicita masuri eficiente si corecte, in plan european, pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi” prin „sterilizarea animalelor cu si fara stapan, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului detinerii responsabile de animale de companie”.

  Masurile propuse de dv. coincid cu masurile propuse de noi, ONG-urile, iubitorii de animale si oamenii de bun simt din Romania pentru care viata are un pret.

  Sunt masuri „ferite de excese” si lipsite de cruzime si de hei-rupisme.

  Cu toate acestea sunt extrem de EFICIENTE. Singurele eficiente, mai clar.

  Masurile propuse de dv. demonstreaza multa maturitate politica.

  Ele pun in lumina obiectivul nostru comun: „STRAZI CURATE SI SIGURE”.

  Prin aceasta declaratie adoptata, dati un semnal puternic deputatilor din Parlamentul Roman, care, zilele acestea, au pe ordinea de zi spre votare un proiect absurd, care cere eutanasia cainilor strazii.

  Marcela Pîslă, pres. Asociatia „Cutu, cutu”,
  tel .0766/251.158, 0741/508.632, 0720/798.273, asociatia_cutu_cutu3@yahoo.com, http://www.cutu-cutu.ro,

 7. Va multumesc pentru ca ati luat atitudine cu privire la situatia aceasta, este o problema reala iar prin eutanasie decat se perpetueaza la nesfarsit. Mass media cauta senzationalul abrutizand masele, astfel ne trezim intr-o lume in care e perfect normal ca animalele sa fie schingiuite in fata copiilor sau chiar de catre copii.
  Va multumesc ca sunteti iubitoare de civilizatie

 8. Multumesc pentru ca incercati impreuna cu doamna Valean, sa salvati cainii comunitari din Romania de la macel.
  Felicitari pentru initiativa avuta si pentru succesul obtinut.
  Sunt fericita si recunoscatoare ca sunteti alaturi de noi – iubitorii de animale, in aceasta lupta dusa impotriva mortii inutile si a cruzimii.
  Sunt mandra ca oameni ca dumneavoastra ne reprezinta in Parlamentul European.
  Pentru ca suntei iubitoare de animale, pentru ca stiti sa respectati viata si pentru ca sunteti umane si aveti suflet si dumneavoastra si doamna Valean veti avea intotdeauna sustinerea mea atunci cand veti candida si pentru orice demers pe care iti veti intreprinde.
  Cu simpatie si respect,
  Mihaela Anghelus

 9. Multumim,doamna Daciana Sarbu,multumim si celorlalti initiatori ai acesteii declaratii,multumim celor care au semnat.Prea multa suferinta pentru animale,prea multa suferinta pentru oamenii care mai au suflet in ei…si acum,toate se vor terimina,datorita Dumneavoastra…MULTUMIM!!!

 10. SURSA efectivelor de caini comunitari este cea care trebuie limitata mai intai. Degeaba omoram la nesfarsit caci anul urmator vor aparea din nou pui care provin din inmultirea animalelor din ograda omului. Omul nu-si sterilizeaza propriul animal lasandu-l sa se inmulteasca fara rost si apoi arunca puii in parcuri, strazi, paduri, in zona supermarketurilor sau in zona ghenelor de gunoi. Multi fac naveta avand un loc de munca in Bucuresti si plaseaza pungile sau cutiile cu pui in zona locului de munca sau invers cei din Bucuresti ii abandoneaza pe maidanele limitrofe in grija „iubitorilor de animale” care in conceptia lor am fi obligati sa-i luam pe toti la noi in casa, sa renuntam la proprii copii sau familii, la propria viata pentru a indura lipsa altora de contiinta si discernamant. Va multumim ca incercati sa faceti ceva. Este nevoie de o lege care sa incurajeze proprietarii de animale sa le sterilizeze. O taxa pentru animalele nesterilizate ar fi poate oportuna si i-ar face sa se gandeasca macar la bugetul lor daca nu au constiinta sau sunt saraci material sau spiritual.

 11. Am uitat sa va multumesc ! Nu suntem obligati sa asistam la scene de violenta si agresivitate intr-un sens sau altul din moment ce trebuia si se putea face ceva in sensul asta. In conceptia lor animalul e de vina si nu omul iresponsabil iar atitudinea iubitorilor de animale este interpretata ca fiind dragoste maladiva fata de animale si nu grija fata de om si mediul in care traim ceea ce e dealtfel tocmai ratiunea implicarii noastre. Grija fata de om si de mediul in care traim in primul rand cam asta ar fi ratiunea pentru cei care sunt mult prea abrutizati ca sa inteleaga de la sine despre ce e vorba.

 12. FELICITARI!!! In sfarsit vad ca se intampla si ceva bun in ROMANIA. Va multumim ca nu ati renuntat sa luptati impotriva cruzimii fata de animale. Nici nu va imaginati ce bucurie ati adus in sufletul iubitorilor de animale!!!

  Cu recunostinta,
  Ioana I.

 13. Multumim ca luptati pentru noi si animalele noastre la nivelul la care o faceti. Cuvintele nu pot descrie emotia pe care o simtim. Cineva, acolo sus, ne iubeste.
  AULIM

 14. Cred ca ar trebui, in sfarsit, dupa lupta dusa uneori in umbra si cu modestie, de mai bine de 18 ani, sa ne multumim si intre noi, luptatorii cu „state” vechi. Pentru acest scop, unii dintre noi si-au sacrificat familiile si serviciile. Eu personal multumesc celor de pe FB ca au existat, ii multumesc Marcelei, Elisabetei, Nicoletei, dnei Mariana Beck, medicilor minunati care au operat pe banda rulanta mii de caini comunitari. Am luptat, am suferit enorm – si noi, dar mai presus sufletele nevinovate pentru care am luptat – si am invins. De-abia acum incep sa zaresc lumina. Mai avem insa multe de facut. Multumesc, Daciana, multumesc, dna Valean.

  Laura Matei, jurnalist

 15. chestia asta canina e o un cretinism trendy. Pe de o parte o gasca de fobisti care se tem probabil si de fluturele de pe bec si pe de alta o gasca de cica politicieni si oameni de presa care vor sa cistige capital de pe urma subiectului.
  Si nu incerc sa o fac pe curajosul pt ca am fost muscat de caine de citeva ori.si culmea ca-mi sunt dragi (unii dintre ei) Ei si? De unde pina unde principiul deplinei securitati intr-o lume in care probabilitatea de a fi calcat de masina e de poate 1000 ori mai mare decit cea de a fi muscat de un caine, De unde pina unde prioritatea umanoidului pe o planeta suprapopulata de sapiensi inchipuiti in care mediul fauna si flora sunt sacrificate in numele societatii de consum.
  In concluzie hai s-o lasam mai moale cu problematica canina si sa ne vedem pirna din ochi

 16. Asociatia doua mani, ALO, ALO
  Va intreaba cand vom putea circula in siguranta pe strazile din Romaia.
  Noi stim ca de la Bruxelles e simplu sa dai directive, ca acolo nu ai de-a face cu patrupede libere pe strazi.
  dar in Romania cainii exista si sunt un pericol permanent.
  Cat tebuie sa mai suportam aceasta stare?

 17. V-am trimis – ca si d-nei Adina Valean – cateva cuvinte de multumire pe mail; dar cuvintele sunt prea stramte pentru a exprima multumirea si starea de satisfactie pe care le avem noi, toti cei ce luptam si ne chinuim de multi ani pentru dreptul la viata al acestor animalute, care nu au nici vina ca au venit pe lume, nici vina ca sunt pe strazi. Ele sunt victime ale societatii omenesti, societate care poarta toata raspunderea, pe care nu numai ca nu si-a asumat-o, dar au platit – si mai platesc inca, din mare nefericire – tot victimele.
  Toti cei ce ati initiat aceasta Declaratie nr. 26/2011, v-ati pus in slujba respectarii vietii, respectarii dreptatii, a transformarii societatii omenesti in societate UMANA.
  Desigur, ca mai este mult de luptat cu mentalitati ce nu ne fac cinste, intretinute cu buna- stiinta si rea-vointa de indivizi fara scrupule, fara omenie, fara rusine, de o media aservita ce manipuleaza societatea in favoarea celor de la putere, prin stiri false, trunchiate, mutilate.
  In orice tara din lume exista cruzime fata de animale, in general. Numai ca, intr-o tara civilizata, indivizii care practica aceasta cruzime sunt sanctionati de LEGE si marginalizati. In Romania, situatia este exact „pe dos”; de aceea SPERAM sa intram si noi in randul tarilor civilizate (civilizatia este, inainte de orice, o ATITUDINE fata de viata).
  Initiativa si succesul pe care d-voastra le-ati avut acum in Parlamentul European constituie un prim mare pas in aceasta directie.
  Inca o data, VA MULTUMIM si Dumnezeu sa va binecuvanteze!

 18. Va multumesc,

  Privitor la gogosica lui tata daca mai aveam ceva indoieli, acum ne-am lamurit, e gogosica doar ca alint; In rest ce naste din tata , nu poate dori altceva decat tata, violentza si minciuni:

  IH

 19. Va multumesc si va rog sa ne sprijiniti si la continuarea actiunilor, pentru ca la Camera Deputatilor Plx 912/2007 este inainte de votul final , iar reactiile sustinatorilor sunt imprezvizibile. Oricum este un rezultat faptul ca dintre cei 14 europarlamentari ai coalitiei de la putere din Romania, 9 au semnat Declaratia scrisa, iar acum stim mai bine cine este de partea raului.

  Cu stima ,

  Ildiko Badescu

 20. Va multumesc pentru initiativa si cel mai important ca a fost adoptata.
  Bine ca au si necuvantatoarele o voce avizata la Parlamentul European.
  Sper ca isi va face simtit efectul si la noi.
  In momentul in care scriu, Camera Deputatilor a amanat adoptarea „legii eutanasierii”. Cred ca este primul efect al acestei recomandari.

 21. Va multumesc pentru aceasta initiativa, va multumesc ca prin tot ceea ce faceti aratati Uniunii Europene si lumii intregi ca si in Romania exista oameni adevarati, iubitori de dreptate si de civilizatie. Cum spunea cineva odata: ‘Daca nu iubesti animalele, cum sa iubesti oamenii ?’ Sa speram ca acesta Declaratie va avea efectul scontat si asupra reprezentantilor puterii de la Bucuresti . Dne ajuta ! Mult curaj pe mai departe.

  Cristina Paul

 22. De-a lungul timpului au existat multi dictatori. Niciunul nu a plecat de buna voie. Unii au facut atat de mult rau oamenilor, ucigand copii, ucigand animale, ucigand batrani, incat pareau nemuritori. Nu au fost nemuritori. Oamenii furiosi, satui de relele tratamente la care au fost supusi au spus: STOP! Parte din acele tari, au acum conduceri normale, civilizate, isi iubesc oamenii, ba chiar ii respecta foarte mult pe oamenii care iubesc animalele, bunul simt este cultivat si iubirea este incurajata. Noi am ucis un dictator, dar nimeni nu a banuit ca vom avea un nazist la conducerea tarii in scurt timp. Pe nume Traian Basescu, presedintele tarii, a avut grija prin marionetele lui sa distruga tot ce era normal si bun in Romania. A uitat ca ceea ce cultivi, aceea vei culege, astfel incat violenta cultivata, naste violenta si se va intoarce impotriva lui. Dar revin, niciun dictator nu a avut viata vesnica, dar nici nu a plecat de buna voie. Ce ne ramane de facut? Au murit prea multi copii in spitale, au murit prea multi oameni de foame, au murit prea multi caini in adaposturi si nu de moarte naturala. Eutanasia generala pe care o doreste Basescu si ai lui, se va extinde in curand la toti cei care le mananca fondurile destinate construirii de terenuri de fotbal in panta in sate parasite, adica mai exact asupra copiilor bolnavi de leucemie, oamenilor bolnavi de cancer, bolnavilor de hepatita, pensionarilor, orfanilor si lista suporta update-uri, pentru ca foamea acestui partid este de nestapanit. Cu un sondaj contrafacut in Piata Universitatii, oamenii sunt convinsi sa-si semneze propria condamnare la moarte. NU ESTE ASA CA NU MAI DORITI BOLNAVI IN ROMANIA? Normal ca nu mai dorim. Numai ca noi ne dorim sa fie sanatosi, ei isi doresc sa-i omoare. Pana cand vor continua? Pana cand ii vom opri!
  Sau poate va opreste Dumnezeu!

 23. @Nicoleta: Ultimul tau comentariu merita publicat peste tot, Toata admiratia pentru mesajul transmis !

 24. Daca tot vorbim de evolutia politica ce parere aveti doamna despre informatiile aparute intr-un ziar din cluj si pe forumul Realitatea Tv conform carora printul Charles ar fi dispus sa devina “Charles de Romania” . Nu este o gluma sunt informatii lansate in presa conform carora asemenea idei ar fi vehiculate si-n mediile occidentale ! Cum comentati ?

  Mai jos este linkul sursa:

  http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=58160

  http://www.ziuadecj.ro/eveniment/exploziv-charles-de-romania–76935.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.