Avem nevoie de legi drastice in privinta publicitatii alimentelor!

„Daciana Sarbu, europarlamentar PSD, cere Comisiei Europene reguli clare in privinta publicitatii produselor alimentare. Eurodeputata solicita reglementarea ferma a promovarii produselor care pretind – prin intermediul etichetei – beneficii asupra sanatatii consumatorilor.

Astfel, o lege comunitara adoptata in 2006 prevede ca un aliment nu poate pretinde ca aduce beneficii pentru sanatatea consumatorului – prin caracteristici precum continutul redus de sare – daca el contine, in acelasi timp, cantitati mari dintr-un ingredient nesanatos. Dar Comisia Europeana nu a reglementat, nici pana la aceasta data, aceste cantitati, desi termenul limita pentru emiterea acestor precizari a fost depasit de mai multe ori. In aceasta situatie, problema ramane nereglementata, defavorizand consumatorii.

„Astazi, un produs alimentar ne poate imbia de pe eticheta prin faptul ca are putine grasimi, iar asta ne poate convinge ca luam de pe raft un produs sanatos, cand de fapt el contine cantitati uriase de sare sau de alte ingrediente nocive. Acest lucru este profund incorect; suntem intr-o zona gri, care aduce profit marilor producatori de alimente si suferinta – consumatorilor. Am cerut Comisiei Europene sa reglementeze rapid si foarte clar acest lucru”, afirma eurodeputata, membra in Comisia de Sanatate publica a PE.

Daciana Sarbu a adresat solicitarea impreuna cu Glenis Willmott, liderul delegatiei laburistilor britanici din Parlamentul European, dupa consultari cu asociatii europene ale consumatorilor”.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.