In Romania familiile sunt abandonate de stat, iar romanii renunta la visul de a-si intemeia o familie

‘Daciana Sarbu a facut un apel la autoritatile europene pentru a interveni impotriva politicilor anti-familie si anti-natalitate ale guvernului de la Bucuresti. Vorbind in plenul Parlamentului European de la Strasbourg, eurodeputata PSD a atras atentia ca in Romania familiile sunt abandonate de stat, iar masurile excesive de austeritate au determinat inregistrarea, in aprilie 2011, a unui record negativ al natalitatii – cel mai mic numar de copii nascut intr-o luna, dupa 1989.

“Anul acesta, pentru prima data in ultimii 20 de ani, a existat o luna – aprilie – cand in Romania s-au nascut mai putin de 14 mii de copii. Criza descurajeaza multi europeni, care astfel renunta la a-si intemeia o familie. Insa in Romania cauza principala este alta: in aprilie s-au implinit 9 luni de la intrarea in vigoare a masurilor anti-familie si anti-natalitate ale guvernului”, a afirmat eurodeputata.

Aceasta a enumerat masurile guvernamentale care au determinat situatia: “Toate formele de sprijinire a familiei si a cresterii copilului au fost fie anulate, fie diminuate drastic, in schimbul unor economii infime la buget. Nu exista crese, nu exista suficiente gradinite, mamele care-si doresc sa se intoarca la serviciu nu au niciun ajutor pentru ingrijirea copilului. Mai mult, peste 1000 de scoli au fost inchise in ultimii doi ani, iar peste 15.000 de profesori si-au pierdut locul de munca. Accesul copiilor din zonele defavorizate la educatie se face din ce in ce mai greu, iar abandonul scolar creste vertiginos”.

Daciana Sarbu a subliniat ca in niciun alt stat UE, familiile nu sunt atat de abandonate de catre stat, iar rezultatul este acela ca romanii renunta la a mai avea copii, adancind criza demografica traversata de UE. Eurodeputata si-a incheiat mesajul printr-un apel adresat autoritatilor europene: “Va rog sa interveniti, pentru ca o intreaga generatie de cetateni europeni este in pericol de a nu se mai naste, din cauza unui guvern care face rau propriei natiuni”’.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.