Presedintele Comisiei de Mediu din Parlamentul European – invitatul special al eurodeputatilor PSD la o dezbatere despre Rosia Montana

Delegatia Europarlamentara PSD organizeaza vineri, 28 octombrie, la Palatul Parlamentului dezbaterea “Adevaruri despre Rosia Montana”, al carei invitat special este Jo Leinen, presedintele Comisiei de Mediu a Parlamentului European.

Dialogul isi propune sa faca lumina asupra subiectului Rosia Montana, in contextul dominat de ofensiva publicitara manipulatoare a RMGC si de activitatea de lobby explicit desfasurata de presedintele Romaniei, si in conditiile secretizarii nejustificate a contractului RMGC cu statul roman. Pornind de la realitatea nevoii de dezvoltare durabila a regiunii Rosia Montana si a caracterului profund distructiv al proiectului minier cu cianuri, evenimentul urmareste sa prezinte deschis, cu sprijinul specialistilor, argumente rationale si fundamentate, in cadrul unui dialog transparent si onest.

Printre vorbitori se vor numara reprezentanti ai Academiei Romane, ai societatii civile, specialisti in geologie, arheologie si economie, precum si europarlamentari PSD care activeaza in Comisia de Mediu a PE.

Vor fi abordate subiecte precum impactul proiectului minier cu cianuri asupra mediului si comunitatii, alternative de dezvoltare durabila a regiunii, dar si falsele promisiuni sustinute public de compania miniera.

Gasiti atasata o agenda a dezbaterii, care include lista vorbitorilor si mentioneaza subiectele specifice care vor fi abordate in cadrul interventiilor acestora.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.