“Hrana desteapta pentru copii sanatosi” – la Bucuresti

„Asociatia Scoala pentru Sanatate, infiintata de Daciana Sarbu, si Asociatia Bio Romania organizeaza vineri la Bucuresti evenimentul “Hrana desteapta pentru copii sanatosi”, dedicat promovarii alimentatiei sanatoase in randul parintilor. Invitatii speciali sunt Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi (directorul Institutului de Cercetari Alimentare) si Prof. univ. dr. Pavel Chirila (directorul Centrului Medical Naturalia).

Intalnirea – care se va desfasura incepand cu ora 10:30, in sala Centrului de presa din cadrul Complexului Expozitional Romexpo, face parte din turneul national lansat de Asociatia Scoala pentru Sanatate cu scopul de a ajuta parintii sa invete principiile alimentatiei sanatoase, in beneficiul copiilor.

Evenimentul va include prezentarea celor mai importante reguli ale nutritiei echilibrate a copilului, raspunsuri la intrebarile parintilor din sala, precum si demonstratii de gatit, pe baza unor retete sanatoase si a unor ingrediente accesibile.

“A manca sanatos depinde adesea doar de cateva informatii simple, pe care parintii, in foarte multe cazuri, nu le cunosc, fiindca nimeni nu le-a explicat legatura intre hrana si sanatate. Hrana sanatoasa nu trebuie sa fie costisitoare sau complicata – ea presupune informare si intelegere, iar la acest capitol ne propunem sa-i ajutam pe parinti si chiar pe educatori. La Ploiesti si Iasi, ei ne-au confirmat nevoia de astfel de indrumari, iar ecourile pozitive ne motiveaza sa ducem acest mesaj in cat mai multe zone”.

Participantii vor primi  materiale informative pe tema nutritiei, precum si ghiduri practice pentru alimentatia copiilor.

Asociatia Scoala pentru Sanatate a fost infiintata de Daciana Sarbu, alaturi de Anda Avramescu (medic) si Cornelia Marin (consultant nutritionist) cu obiectivul de a promova principiile nutritiei sanatoase. In 2010, Asociatia a lansat turneul national „Hrana desteapta pentru copii sanatosi”, dedicat parintilor de copii prescolari, iar in 2011 – campania nationala „Va facem analizele”, de masurare gratuita a glicemiei si informare cu privire la bolile generate de alimentatia nesanatoasa”.

Publicitate

Un gând despre ““Hrana desteapta pentru copii sanatosi” – la Bucuresti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.