Solicitam Comisiei Europene sprijin financiar pentru producatorii de rosii din Romania

Daciana Sarbu si Viorica Dancila, eurodeputate PSD, membre in Comisia de Agricultura a PE, solicita sprijinul Comisiei Europene pentru ca producatorii romani de rosii sa primeasca in continuare bani de la UE, in conditiile in care fondurile destinate acestora vor fi sistate la sfarsitul anului 2011, iar guvernul Romaniei nu a schitat niciun gest pentru ca ele sa fie mentinute.

Astfel, producatorii romani au putut beneficia de plati cuplate tranzitorii pentru rosiile destinate procesarii, insa acestea au fost prevazute sa se acorde numai pana la 31 decembrie 2011. Acordarea acestor plati expira peste 10 zile, iar Ministerul Agriculturii nu a initiat niciun demers pentru a cere prelungirea schemei de ajutor si in anul 2011.

In tara noastra schema  a utilizat 869.000 de euro din plafonul corespunzator tomatelor, conform regulamentului CE 73/2009, ceea ce a facut ca suprafata cultivata cu rosii pentru procesare sa ajunga la aproximativ 1000 ha.

Eurodeputatele interpeleaza Comisia Europeana in legatura cu posibilitatea extinderii perioadei de acordare a ajutoarelor cuplate pentru rosiile destinate procesarii si dupa decembrie 2011, si solicita executivului comunitar sa gaseasca o formula prin care producatorii de rosii din Romania sa poata beneficia de o forma de ajutor suplimentar pentru mentinerea productiei.

Eurodeputatele social-democrate atrag atentia ca astfel de erori grave ale Ministerului Agriculturii, aparute din ignoranta, incompetenta sau rea-vointa, afecteaza zi de zi diferite categorii de producatori agricoli din Romania, care oricum nu se bucura de niciun fel de suport real din partea guvernului actual.

Publicitate

5 gânduri despre “Solicitam Comisiei Europene sprijin financiar pentru producatorii de rosii din Romania

 1. ”’producatorii de rosii din Romania sa poata beneficia de o forma de ajutor suplimentar pentru mentinerea productiei.”’ BULETIN DE ANALIZA ca sa nu o patim ca animalele (caprioarele) din arad….si dupa aceea VEDEM CE AGRICULTURA ECOLOGICA SE PROMOVEAZA…..D-na Daciana(Mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară)…

 2. @ Kartouche: Citez din mesajul dvs: „Aleşii noştri din Parlamentul European ar trebui să îşi exprime poziţia în legatură cu Ţinutul Secuiesc. Nu o fac”

  Pe ce va bazati cand faceti aceasta afirmatie???

  Va ofer mai jos o serie de luari de pozitie ale delegatiei europarlamentarilor PSD, care s-a exprimat foarte clar si a incercat sa mobilizeze si restul delegatiei de europarlamentari in acest sens:

  http://www.catalinivan.ro/comunicate-de-presa/toti-europarlamentarii-romani-ar-trebui-sa-semneze-scrisoarea-catre-jerzy-buzek-privind-nerecunoasterea-reprezentantei-tinutului-secuiesc/
  http://www.ultima-ora.ro/2011/06/02/catalin-ivan-pdl-sprijina-tacit-recunoasterea-tinutului-secuiesc/
  http://www.ziare.com/psd/stiri-psd/catalin-ivan-biroul-pentru-tinutul-secuiesc-este-o-initiativa-stupida-si-sfidatoare-1097539

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.