PDL a primit o lectie de democratie in Parlamentul European

„Delegatia PSD din Parlamentul European saluta rezultatele audierii publice organizate marti la Bruxelles de USL. USL si-a atins obiectivul in dezbaterea de la Bruxelles. Am dorit sa facem o informare corecta si onesta despre starea democratiei in Romania. Dezbaterea, in plus, a fost un nou gest de solidaritate cu romanii care au protestat si protesteaza in strada la -15 grade. Am vrut sa aratam ca vocea lor este auzita.

Liderii grupurilor socialist si liberal din Parlamentul European si-au exprimat, in cadrul conferintei de la Bruxelles, profunda dezaprobare fata de actiunile si deciziile politice ale Executivului de la Bucuresti. Hannes Swoboda, presedintele Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, alaturi de Guy Verhofstadt, presedintele Aliantei Liberalilor si Democratilor din Europa, au subliniat categoric ca politicile promovate de catre Guvernul Boc si presedintele Traian Basescu, precum si maniera de adoptare a acestora, sunt evident in afara uzantelor permise intr-un sistem democratic normal.

 

In ciuda declaratiilor liderilor PDL, reuniunea, care s-a bucurat de prezenta unui public numeros, a fost una pozitiva si constructiva pentru Romania. Socialistii si liberalii europeni au aratat ca eforturile depuse de opozitie se inscriu in cadrul unui demers normal de aparare a democratiei, a drepturilor si libertatilor de care trebuie sa beneficieze romanii. Parlamentari europeni din ambele partide au subliniat ca excesiva folosire a procedurii ordonantelor de urgenta este, alaturi de duritatea masurilor de austeritate, principala cauza a protestelor publice perfect legitime din ultima perioada.

Socialistii si liberalii din Parlamentul European si-au exprimat deplina solidaritate cu protestatarii din Piata Universitatii din Bucuresti si cu manifestantii din celelalte orase ale tarii, reiterand mesajul ca singura metoda de oprire a abuzurilor actualei guvernari este organizarea cat mai rapida a unor alegeri anticipate, in vederea desemnarii unui nou guvern, capabil sa abordeze legitim agenda politica interna si europeana a Romaniei.

Hannes Swoboda si Guy Verhofstadt, alaturi de liderii opozitiei din Romania, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, au reiterat sprijinul partidelor socialiste si liberale din Europa pentru cetatenii romani”.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.