Cetatenii europeni sunt ingrijorati de efectele ACTA!

‘Daciana Sarbu, eurodeputata PSD, a interpelat Comisia Europeana cu privire la ACTA, atragand atentia ca utilizatorii de internet sunt preocupati de impactul acestui acord – in forma sa actuala – asupra unor drepturi fundamentale.

ACTA provoaca ingrijorari reale unui numar foarte mare de cetateni. Este nevoie de o dezbatere publica ampla pe marginea acestui acord, in interesul cetatenilor care sunt in mod clar preocupati de impactul prevederilor sale”, afirma eurodeputata in textul interpelarii. Daciana Sarbu cere Comisiei Europene sa explice cum isi justifica afirmatia potrivit careia ACTA nu ar determina limitarea unor drepturi fundamentale, in conditiile in care numeroase analize ridica semne de intrebare cu privire la posibilitatea aparitiei de abuzuri in aplicarea acordului.

Guvernul Romaniei a semnat pe ascuns, fara niciun fel de consultare publica, un acord care provoaca temeri in randul romanilor. In capitolul privitor la internet, el contine prevederi care pot genera uriase abuzuri, prin incalcarea unor drepturi fundamentale. Specialistii au adus deja o serie de critici argumentate impotriva ACTA, care merg de la problema transformarii furnizorilor de internet intr-o forta de tip politienesc si pana la posibilitatea cenzurarii unor site-uri sau bloguri sub pretextul incalcarii acestor reguli”, spune Daciana Sarbu. “Comisia este obligata sa ne ofere o serie de explicatii”, subliniaza eurodeputata.

Daciana Sarbu anunta ca Grupul socialist din Parlamentul European ridica, la randul sau, obiectii importante impotriva textului ACTA: “Hannes Swoboda, liderul Grupului socialist, a sintetizat miercuri la Bruxelles principalele noastre critici fata de forma actuala a acestui acord: ele sunt legate de aplicarea copyright-ului pe internet si de definirea si monitorizarea activitatilor online. Textul ACTA este prea vag si e obligatoriu sa clarificam rolul de ‘politie’ acordat furnizorilor de internet. Intelegem preocuparea cetatenilor si vom organiza dezbateri pentru a discuta in detaliu impactul acestui acord si compatibilitatea sa cu legile comunitare”.

Publicitate

3 gânduri despre “Cetatenii europeni sunt ingrijorati de efectele ACTA!

 1. multumim pentru sprijin !
  vorbesc in numele tuturor anonimilor, care nu-si pot face auzita vocea decat prin intermediul manifestatiilor (asa cum s-a intamplat ieri in mai multe orase din Romania) sau prin intermediul internetului.

 2. corect spus”un grup DE CETATENI europeni ingrijorati de efecte ACTA” eu zic ca internetul a plecat din sua(minitel-franta) iar promovarea unei legi care aduce a ”politie pe internet a fost generata de anumite efecte nefaste generate de publicarea unor chestiuni video fara acordul titularului care era un copil minor..si UITE ASA un congresmen de peste ocean a dat o lege care de fapt s-a transformat in ..ACTA…cu atingerea si implicatiile politice..faza cu nerespectarea drepturilor de autor e importanta, la fel si furtul , ambele sunt sanctionabile …depinde ce zice JUSTITIA ,nu politia.(se pare ca dreptul de a vorbi liber nu este totuna cu dreptul de a scrie orice).

 3. http://www.tvr.ro/inregistrari.php?file=DATA-2012-02-16-20-28.flv&id=Judeca+tu!
  Breaking News!
  Dupa dezbaterea ACTA organizata echidistant ieri impreuna cu Anisp si Comunicatii mobile (http://isoc.ro/) ,
  Tvr1 cenzureaza vocea societatii civile in emisiunea despre Acta si cenzura Internet!
  Internet Society e prezentat ca un „isp” , nu ca Ong , iar cind incercam sa explicam cine sintem ,
  ce vrem si vorbim despre ORDA si Guvern ..
  …ne cenzureaza:) (min 46)
  Judeca tu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.