Europarlamentarii PSD catre Ungureanu: retrageti sustinerea Romaniei pentru ACTA!

SCRISOARE DESCHISA

 

Domnule Prim-ministru,

 

Prin aceasta scrisoare, ne exprimam ingrijorarea profunda cu privire la acordul ACTA, semnat recent de Guvernul Romaniei. Maniera total netransparenta, cu ignorarea totala a societatii civile, in care Executivul a inteles sa adopte astfel de masuri importante trebuie sa inceteze!

 

Semnarea, pe ascuns si in lipsa oricarei dezbateri publice prealabile, a Acordului comercial de combatere a contrafacerii (ACTA), este un gest iresponsabil. Prevederile ambigue ale acestui Acord starnesc numeroase suspiciuni cu privire la efectele implementarii sale, cele mai multe suspiciuni referindu-se la modul in care ACTA ar putea duce la cenzurarea Internetului, la incalcarea drepturilor ce garanteaza confidentialitatea datelor personale si libera exprimare.

 

Atata vreme cat exista chiar si cea mai mica suspiciune ca ACTA ar putea deschide drumul catre incalcarea drepturilor fundamentale cetatenesti, Acordul trebuie sistat si regandit.

 

Domnule Prim-ministru, retrageti fara intarziere sprijinul Romaniei pentru ACTA! Tari precum Polonia, Cehia si Slovenia au constientizat pericolul semnarii acestui acord in forma actuala si au retras sprijinul pe care il acordasera.

 

Va solicitam introducerea proiectului intr-o dezbatere publica reala, in cadrul careia sa fie auzite si luate in considerare parerile intregii societati.

 

Atat europarlamentarii PSD si USL, care au cerut deja in Parlamentul European o mai ampla si transparenta dezbatere pe marginea ACTA, cat si romanii in ansamblu, asteapta o decizie ferma din partea dumneavoastra. Aveti obligatia sa va asigurati ca aceasta decizie va fi in conformitate cu cerintele societatii civile.

Publicitate

Un gând despre “Europarlamentarii PSD catre Ungureanu: retrageti sustinerea Romaniei pentru ACTA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.