Programul UE de ajutoare alimentare trebuie mentinut si dupa 2013!

‘Daciana Sarbu a solicitat ieri statelor membre UE sa mentina si dupa 2013 finantarea programului prin care se distribuie ajutoare alimentare pentru persoanele defavorizate. Declaratia a fost facuta in cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European de la Strasbourg cu privire la bugetul si forma acestui program, eurodeputata PSD fiind raportor al grupului socialist din PE in acest dosar.

Vreau sa imi exprim ingrijorarea fata de declaratiile Germaniei si Frantei legate de eliminarea acestui program dupa 2013Intr-o perioada dificila, de criza economica profunda, avem o datorie uriasa fata de categoriile cele mai vulnerabile de cetateni; asa cum statele sunt datoare sa-i ajute pe cei care nu se pot ajuta singuri, la fel si Uniunea Europeana trebuie sa arate ca solidaritatea nu este doar un principiu pe hartie. Avem sansa de a demonstra, atunci cand oamenilor le e cu adevarat greu, ca le suntem alaturi”, a afirmat Daciana Sarbu in plenul PE.

Consider obligatorie pastrarea acestui program cu finantare din bugetul Politicii Agricole Comune si dupa anul 2013” a subliniat eurodeputata, atragand atentia ca reducerea fondurilor alocate acestuia, mai ales intr-o perioada de criza economica, ar fi fost o decizie „catastrofala”.

In 2011, viitorul acestui program de care beneficiaza peste 18 milioane de europeni a fost pus sub semnul indoielii la initiativa Germaniei, care a solicitat ca programul „alimente pentru persoanele cele mai defavorizate” sa fie finantat din fonduri sociale (la nivelul fiecarui stat) si nu prin Politica Agricola Comuna. Mai multe state membre (Cehia, Olanda, Danemarca, Marea Britanie, Suedia) s-au alaturat propunerii Germaniei, formand o minoritate de blocaj care a solicitat ca bugetul programului sa se reduca de la 500 la 113 milioane de euro. Dupa preluarea puterii de catre un guvern de stanga, Danemarca si-a schimbat pozitia, ceea ce a dus la blocarea acestei propuneri in Consiliul UE.

In luna decembrie 2011, in urma negocierilor dintre Parlamentul European, Consiliu si Comisie s-a ajuns la acordul privind mentinerea programului pentru anii 2012 si 2013, din fonduri PAC si fara scaderea bugetului. Parlamentul European va consfinti acest fapt prin votul de miercuri, 15 februarie’.

Publicitate

3 gânduri despre “Programul UE de ajutoare alimentare trebuie mentinut si dupa 2013!

 1. Am şi eu un semn de întrebare. O parte dintre cei vizaţi sunt cei cu handicap grav. S-a gândit cineva cum se deplasează cei cu handicap grav până la locul de distribuţie, cum stau ei la coadă, cum cară ce primesc acasă?

 2. Ca sa nu mai fim pusi in situatia din iarna asta, si situatia de seceta ce va fi la vara , eu cred ca ar trebui luate niste masuri de prevenire.Aceste masuri ar fi dupa parerea mea ,de nespecialist in agricultura, ar fi :
  1. Realizarea unui plan de irigatii la nivel national , cu fonduri europene, pentru marile ferme si pentru ferme mai mici .Exemplu sunt in Izrael.
  2. Realizarea de perdele de protectie contra viscolului , prin metode specifice, exemple sunt in tarile nordice, tot cu fonduri europene.
  3. Regularizarea raurilor , chiar cu crearea de mici hidrocentrale in sate si comune.Exista proiecte de acest gen , si potential hidro avem in toata tara.daca se poate tot cu fonduri europene.
  Este bine sa luam ajutoare europene, dar mai bine ar fi sa investim ,si putem sa evitam pe cat este posibil aceste dezastre.
  Fiind din Caransebes urez doamnei Daciana si domnului Ponta multe succese in activitatea politica, fiindca este nevoie de un suflu nou in politica romaneasca, si sa avem parte pe viitor de o guvernare competenta ,care sa aduca prosperitatea mult asteptata de noi romanii .

 3. Buna ziua.Va scriu foarte alarmat de faptul ca Antena 3 face reclama intensa privind prezenta in emisiunea lui Mihai Gadea a domnului prim-ministru, proaspat numit, Victor Ponta.Eu consider ca este o mare eroare acest fapt,(si nu numai eu!), si este comparabila cu cea a lui Mircea Gioana, care s-a dus in pre-ziua alegerilor la Vintu acasa,pierzind astfel alegerile si dezamagindu-si atit familia cit si votantii si sustinatorii.Insusi domnul Ponta i-a reprosat acest lucru.Stiu ca Antena 3 a sustinut intens opozitia, si implicit pe dl.Ponta, dar, acum trebuie sa fie prim-ministrul tuturor romanilor, si nu al unei grupari, cu atit mai putin, sa dea, apa la moara tuturor basistilor si udristilor, care clameaza vituperati ,ca acest guvern este a lui Felix, si v-a fi condus de la Grivco.Cred ca prima prezenta „live” la o emisiune ar trebui sa o aiba la postul public, pt toti romanii, apoi chiar la televiziunea de casa a lui Basescu, B1 Tv, astfel ,putind risipi si impiedeca ,orice acuzatii tendentioase.Asa cum Basescu a fost acuzat, blamat si criticat, ca se ducea la Golden Blitz, si a ramas cu aceasta infamanta stampila ,desi , omeneste era de inteles, tot asa ar putea dl.Ponta porni cu un handicap de imagine.In definitiv, si dl.Gioana doar s-a dus la Vintu pentru masaj si relaxare dar nimeni nu a crezut si acceptat acest fapt.Stopati spre binele sau si al nostru, aceasta participare la emisiune.Va multumesc si sper sa meditati la acest fapt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.