Distrugerea padurilor din Retezat – adusa in atentia autoritatilor europene

Daciana Sarbu, europarlamentar PSD si Sabin Cutas, europarlamentar PC atrag atentia autoritatilor europene asupra pericolelor ce ameninta zonele protejate din Romania, printr-un demers initiat impreuna cu europarlamentarii Gaston Franco (Franta) si Satu Hassi (Finlanda).

Foto: Matthias SCHICKHOFER / AGENT GREEN

Cei patru eurodeputati au initiat la PE o declaratie scrisa privind despadurirea in UE, prin care solicita imbunatatirea protectiei padurilor si a gestionarii durabile a acestora in UE, ca reactie la procesul actual de degradare a padurilor si de reducere a biodiversitatii acestora.

Europarlamentarii atrag atentia autoritarilor europene in special asupra  pericolelor la care sunt expuse zonele protejate din Europa, precum Parcul National Retezat din Romania.

Acestia subliniaza ca gestionarea durabila a padurilor prezinta diferente intre si in cadrul tarilor din UE, diferente care duc la modificarea structurii si biodiversitatii padurilor. Mai mult, schimbarile climatice reprezinta o provocare importanta pentru padurile europene, determinand incidenta crescuta a catastrofelor naturale, disparitia unor speciilor de plante si animale, deteriorarea calitatii solului, desertificare si inundatii.

Subliniind, in apelul lor, ca Uniunea Europeana are in acest moment un sistem fragmentat de monitorizare a arealului sau forestier, deputatii solicita realizarea unui sistem armonizat si cuprinzator de monitorizare a padurilor la nivelul Uniunii Europene, care sa includa raportari continue si obligatorii privind impadurirea, reimpadurirea si despadurirea.

Daca va primi sprijinul a jumatate plus unu din numarul total al eurodeputatilor, declaratia scrisa va deveni pozitie oficiala a Parlamentului European.

 

Publicitate

Un gând despre “Distrugerea padurilor din Retezat – adusa in atentia autoritatilor europene

  1. multi au uitat ce insemna padurea pentru ecosistem, sau filmarile televiziunii PROtv inn moldova cu defrisarile apoi au venit inundatiile si se mirau de ce…in oltenia s-a facut programul cu plantare puieti din cauza vantului si prafului,realitatea tv, dar ce folos unii planteaza la ses si altii taie la munte..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.