Guvernul Romaniei trebuie sa mareasca salariile si sa reduca CAS in acelasi timp

‘Daciana Sarbu, eurodeputata PSD, a atras atentia institutiilor europene  ca, desi aproape jumatate din populatia Romaniei traieste in saracie, totusi guvernul afirma ca trebuie sa aleaga intre marirea salariilor si sprijinirea economiei prin reducerea contributiilor la asigurari sociale pentru angajatori.

“Aceste masuri sunt posibile in acelasi timp, daca guvernul isi asuma cu seriozitate obiectivul de a reduce evaziunea si coruptia din administratie. Si oamenilor li se pot reda rapid salariile taiate fara mila, si firmelor li se poate diminua urgent povara fiscala, dar numai daca bugetul este eliberat de presiunea uriasa a clientelei si mafiilor intretinute de partidul de guvernamant si daca inceteaza furtul din banii publici”, a subliniat eurodeputata in plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

Daciana Sarbu a accentuat faptul ca austeritatea a produs efecte profund negative asupra Romaniei, iar singura cale de iesire din actuala situatie este stimularea economiei simultan cu aducerea veniturilor populatiei la nivelul anterior taierilor: “Criza economica va fi depasita numai daca iesim din logica masurilor de austeritate care au scufundat Romania in saracie, daca oamenii sunt ajutati sa supravietuiasca prin reintregirea salariilor si, in acelasi timp, economia este stimulata sa functioneze, pentru a crea locuri de munca si pentru a genera dezvoltare”, considera eurodeputata.

Daciana Sarbu activeaza in Comisia de Mediu, Sanatate publica si Siguranta alimentara, precum si in Comisia de Agricultura si Dezvoltare rurala a P.

2 gânduri despre “Guvernul Romaniei trebuie sa mareasca salariile si sa reduca CAS in acelasi timp

  1. de ce nu sint luate in considerare si sfaturile ca intradevar sint sfaturi pentru cei din actualul guvern

  2. avem doua chestiuni statul si opusul lui mafia ambele sunt deci doua instrumente chestiunea de baza este cine pe cine controleaza..eu stiu ca si la dezordine este ordine deci stat fara mafie nu exista dar depinde intotdeauna cine este statul si cine este mafia daca..fiecare partid are statul lui si mafia lui respectiv interesele lor….bani sunt, dar prost administrati sau gestionati asta se numeste ori incompententa ori hotie depinde unghiul de vedere…ce este TRIST ESTE CA STIU SI STATELE EUROPENE cum STAM noi, ASTIA CARE NE ZICEM ROMANI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.