Cetatenii europeni resping austeritatea si cer strategii de crestere

‘Eurodeputata PSD Daciana Sarbu a atras atentia, in plenul Parlamentului European de la Bruxelles, ca valul de schimbari politice din ultimele saptamani reprezinta semnalul respingerii austeritatii de catre cetatenii europeni. Stimularea cresterii si repararea nedreptatilor trebuie sa fie directiile urmate in perioada urmatoare, a afirmat deputata europeana, punctand astfel semnificatia evolutiilor recente din Uniunea Europeana, precum rezultatul alegerilor prezidentiale din Franta sau cel al alegerilor locale din Marea Britanie. Mesajul a fost prilejuit de sarbatorirea Zilei Europei (9 mai).

“An de an, de Ziua Europei ne amintim inceputul constructiei comune a proiectului european. Anul acesta, putem vorbi cu mai multa speranta si incredere despre un nou inceput. Valul de schimbari politice din ultimele saptamani e semnalul ca europenii nu mai accepta austeritatea. Prin austeritate s-au obtinut doua rezultate majore: saracia si lipsa de speranta! Aceasta epoca trebuie sa se incheie”, a subliniat Daciana Sarbu.

Eurodeputata  a insistat asupra noii directii de care are nevoie Europa, caracterizata prin  “strategii de crestere”, “repararea nedreptatilor din ultimii ani”, precum si “masuri pozitive care sa creeze locuri de munca si sa sprijine categoriile vulnerabile”.

Mesajul evolutiilor politice din Uniunea Europeana este unul optimist, considera Daciana Sarbu: “Desi multi europeni sunt in suferinta si se confrunta zi de zi cu greutati uriase, astazi putem vorbi despre credinta renascuta intr-un viitor mai just, cladit de lideri care-si respecta cetatenii si iau decizii in favoarea acestora”’.

6 gânduri despre “Cetatenii europeni resping austeritatea si cer strategii de crestere

  1. Sunt deacord cu tot ce ati spus dumneavoastra, le-am gandit si eu de 22 ani, acum aveti ocazia sa schimbati lucrurile ,iar noi asteptam rezultatele.Spor la lucru!

  2. @ Daciana Sârbu

    Doamnă deputat,
    Sunt de acord că austeritatea nu este o soluţie, pe de altă parte, îmi puteţi explica mai în amănunt cum poate Parlamentul European să repare nedreptatea şi să stimuleze creşterea (aş fi pus invers, dar mi-a fost frică să nu se înţeleagă că se stimulează creşterea nedreptăţii). Nu se poate da o directivă europeană cu „să fie bine ca să nu fie rău”… Cam ce ar putea face Parlamentul European?

  3. @ Bibliotecaru: interventia mea s-a referit la contextul schimbarilor politice din Uniunea Europeana si la directia pe care consider ca o vor imprima noii lideri deciziilor luate la nivelul statelor membre si la nivelul UE. Nu m-am referit la deciziile luate in cadrul Parlamentului European.

  4. problema nu este in a accepta austeritatea, poate a o intelege, doar daca intelegem poate gasim si solutii pentru a…… si uite asa ”oikos”(casa)impreuna cu ”nomos”(conducere) reprezinta tot o stiinta sociala, separat insa reprezinta alte stiinte sau domenii de activitate deci alte probleme DECI “masuri pozitive care sa creeze locuri de munca si sa sprijine (SI) categoriile vulnerabile” .Sunt tari in care stanga sau forta sociala va reveni dar daca nu aplica solutiile care sunt oricum simple ..(aici sunt de acord cu presedintele Basescu ‘scoala romaneasca scoate cretini pe banda rulanta’, doarece boala acesta este legata de responsabilitatea sau iresponsabilitatea respectarii ”Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor”, degeaba ai cap daca nu intelegi, degeaba ai urechi daca nu asculti , degeaba ai ochi daca nu vezi deci esti o persoana/un individ cu infirmitate, dizabilitate (incapacitate), handicap .PARERE MEA ESTE ca poate o parte din cetatenii europeni au inteles ca in momentul penetrarii secretului paradisurilor fiscale de serviciile fiscale americane s-a terminat cu o parte a evaziunii de acest tip dar sunt si cetateni europeni (romani, greci, sau altii) care spera sau cred ca mai merge….fara sa se stie, deci date scrise si luate in evidenta economica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.