Un gest de solidaritate

“E tare, totuși s-o vezi pe nevasta primului ministru defiland la o parada de moda pe acelasi podium cu o femeie care-si castiga painea facand curatenie”.
Eu nu cred ca e “tare”, ci e cat se poate de normal. Pentru ca aseara, pe podiumul improvizat creat de laBomba, nu am fost nici “nevasta primului ministru”, nici europarlamentar. Am fost, pur si simplu, o mama care a urcat pe o scena alaturi de alte mame, ca gest de solidaritate si sustinere.
foto blog 1

LaBomba e un proiect social, aparut din dorinta de a reusi a unei comunitati. Adesea auzim ca noi, romanii, nu stim sa functionam ca o comunitate, ca nu stim sa ne ducem planurile la indeplinire. Acest proiect exista pentru ca oamenii dintr-o comunitate si-au propus sa reuseasca singuri, prin forte proprii: un grup de mame dintr-o comunitate defavorizata – Rahova-Uranus, amenintate de evacuare, au creat o colectie vestimentara ca mod de a sprijini educatia copiilor. Au sperat ca astfel sa stranga niste bani pentru proiecte educationale, dar mai ales sa-si faca auzit mesajul. Sper ca autoritatile care le pot ajuta sa le asculte si sa tina cont de ideile lor.
Care este mesajul? Acela ca o comunitate poate sa fie unita si sa lupte pentru copiii sai, pentru educatia lor, si poate face acest lucru in forme dintre cele mai frumoase. Lupta lor poate lua expresia unei colectii vestimentare originale, create din haine reciclate. Aplaud curajul si vointa acestei comunitati, apreciez rezultatele si sper ca ele sa fie cunoscute si apreciate de cat mai multa lume.

foto blog 2
Ii felicit pe toti cei care au muncit la proiect. Pe mamele si femeile din comunitatea Rahova – Uranus. Pe Maria Draghici si Paul Dunca. Pe designerul Olah Gyarfas. Si pe toti cei care au pus umarul la organizare si au facut posibil evenimentul.
Comunitatea, solidaritatea, implicarea civica, educatia sunt realitatile care vor creste tot mai mult si vor schimba Romania in anii urmatori. Munca unor artisti, voluntari, activisti civici va schimba fata Romaniei, prin proiecte precum acesta, care demonstreaza dorinta de a munci impreuna pentru obiective comune.

5 gânduri despre “Un gest de solidaritate

  1. Felicitari….UN OM tanar cu idei tinere!!!!!! O mama cu aceleasi trairi ca toate mamele….si nu in ultimul rand o femeie de succes!!!

  2. Felicitări, si poate o informare mai amplă, si pt alte persoame care ar putea să se implice, eu acum am aflat.

  3. Congrat for you activity.Toti AMBASADORII ar trebui sa fie remunerati dupa contractele ce le fac pentru produsele romanesti in tara unde se afla.GUVERNUL ar trebui sa premieze trimestrial pe cei ce xporta produse cu valoare adaugata mare.Este CRIZA si austeritate acolo unde este criza de idei benefice,eficienta,contributie,performanta si responsabilitate.In toate scolile sa se intriduca studdierea obligatorie a SAHULUI SI MUZICII care dezvolta perceptia,intuitia ,reflectia si deductia.O zi minunata!!!

  4. Varugam noi pensionari sa nu ne lasati fara sprijin in guvern in europa, cand ROMANIA e socotit ca nu e stat -SOCIAL- PENTRU NOI CARE AM MUNCIT PESTE 40 ANI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.