Food Revolution Day 2013

Food Revolution Day e un nume care suna drastic, agresiv, chiar exagerat.

Ce legatura poate avea mancarea cu revolutia? Ei bine, trebuie sa aiba! Daca vrem copii sanatosi, avem nevoie de o revolutie. Si in farfurie, dar mai ales in mentalitate.

Ea are costuri mici si beneficii uriase.

Trebuie sa reinvatam ce inseamna mancarea reala, cu ingrediente pe care le putem recunoaste fara sa apelam la dictionar sau la cunostintele de chimie. Cu legume si fructe care seamana cu ceea ce ne amintim din copilaria noastra; cu alimente „procesate” doar de mainile noastre. Cu gusturi si arome pe care le stim dintotdeauna – adica din vremea cand mancarea ne ducea cu gandul la gradina bunicilor, nu la linii de productie industriala.

Trebuie sa invatam lectiile simple, care ne feresc nu doar de optiunile gresite, ci si de cheltuieli (v-ati gandit, de exemplu, ca renuntand la sucurile colorate sau la dulciurile in pungi fosnitoare, bifam simultan doua reusite – si pentru sanatatea copilului, si pentru bugetul familiei?).

Trebuie sa intelegem ca dragostea copilului pentru mancarea sanatoasa este cheia pentru sanatatea lui, si ea trebuie sa inceapa cu ajutorul nostru, in bucataria proprie, dedicand timp gatitului impreuna.

Si, mai ales, trebuie sa facem un efort, chiar daca cei din jur ne judeca, ne critica sau ne contrazic.

Sanatatea este cea mai importanta mostenire pe care o putem lasa copiilor nostri. Iar vestea buna este ca avem puterea sa o influentam, prin gesturi atat de simple precum deciziile legate de hrana zilnica.

De Food Revolution Day, ajutati-va copilul sa faca o descoperire legata de hrana sanatoasa. Aratati-i ca un morcov seamana cu o racheta, cu ajutorul imaginatiei; ca sfecla poate face clatitele roz, ca prin magie; ca frunzele din busuiocul crescut la fereastra pot deveni, in mainile sale, cel mai intens parfum din bucatarie. Veti fi surprinsi de rezultate!

Irina FRD 2013
Anunțuri

2 comentarii

  1. Pe birourile tuturor politicienilor,liderilor din institutiile de stat,edililor sa stea si sa o rasfoiasca zilnic cartea,,MANAGEMENT” scrisa de P.F.Druker.Citez:Concentrarea asupra CONTRIBUTIEI este cheia eficientei.Fara eficienta nu exista performanta.REALIZARILE se bazeaza pe contributie si performanta.Toate PRIMARIILE care au teren extravilan sa fie obligate prin lege sa aibe sole cu plantatii de pomi si arbusti fructiferi.

  2. Toti trag de ei… Ca-i sterilizeaza, ca-i omoara, ca-i tortureaza, ca-s in ecarisaje sau pe strazi, in paduri sau pe campuri, ca-s dusi sau adusi, ca-s facuti disparuti… toate-s afaceri pe spatele lor, bataie de joc fata de vietile lor.
    Generatii intregi de suferinta, generatii intregi de maltratati, storsi de vlaga, vanduti, batuti, schingiuiti, inecati, arsi, inghetati. Eliminati, abandonati, aruncati, incarcerati si chinul continua pentru ei. Zi de zi, ora de ora. Se nasc deja condamnati!
    Viu sau mort, frumos sau urat, mare sau mic, bolnav sau nu, cainele comunitar aduce bani. O afacere imputita mustind a sange. O afacere macabra rasunand a urlete de suferinta.
    Singura lor sansa, sterilizarea, nu le este acordata.
    P.S. Azi, Ionica a aruncat pe camp o punga cu 5 pui de la cateaua lui… Hingherii au ridicat pe Piti si Fetita; aveau 9 ani. Nu i-am mai gasit niciodata… Vecinul Petrica l-a bagat pe Riki intr-un sac si l-a abandonat in padure. Avea 14 ani si a murit sufocat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s