Pentru hrana mai sanatoasa in gradinite

Am propus recent, ca fondatoare a Asociatiei Scoala pentru Sanatate, crearea unui Grup de Lucru privind Alimentatia din Gradinite, pentru imbunatatirea rapida a calitatii hranei oferite prescolarilor, constituit din reprezentanti ai guvernului si ai societatii civile. Concret, in viziunea Asociatiei prioritatile acestui grup de lucru ar trebui sa fie urmatoarele:

  • imbunatatirea Legii nr. 123/2008 pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar, impreuna cu ordinul de ministru aferent, care stabileste lista alimentelor nerecomandate pentru copii;
  • crearea unor modele de meniuri sanatoase care sa fie puse la dispozitia gradinitelor;
  • initierea unor campanii de educatie nutritionala, pentru diseminarea de informatii concrete si exemple de bune practici in randul personalului didactic si parintilor.

photo (78)Am lansat propunerea in cadrul unei dezbateri organizate de Ministerul Tineretului si Sportului, unde au fost prezenti ministrii Nicolae Banicioiu si Remus Pricopie, dar si marea campioana Gabriela Szabo, militanta pentru sportul in scoli. Sper ca apelul nostru sa fie bine receptat si sa putem constitui un grup de lucru functional, care sa ia rapid cateva masuri importante pentru sanatatea generatiilor tinere. Noi facem eforturi, ca Asociatie, sa aducem informatia despre nutritie aproape de parinti, in forme clare, usor de inteles si practice, sa ii ajutam pe acestia sa invete despre alimentatia sanatoasa, pentru a lua decizii in cunostinta de cauza legate de modul cum isi hranesc copiii. Insa este necesar un efort institutional, coordonat, care sa cuprinda si revizuirea legislatiei pentru eliminarea tuturor slabiciunilor evidentiate in aplicarea sa din ultimii ani

Publicitate

2 gânduri despre “Pentru hrana mai sanatoasa in gradinite

  1. Daca se va aproba aceasta initiativa, va fi o mare victorie pentru sanatatea generatiilor viitoare. Felicitari pentru tot efortul depus.

  2. Mi s-a parut foarte buna initiativa si in continuare mi se pare! Va sprijin! Hrana este extrem de importanta si am vazut multe gradinite care oferea copiilor mancare de proasta calitate. Ar trebui sa acordam mult mai multa atentie acestui aspect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.